Rántott sajt rizzsel és tartásmártással

Rántott sajt rizzsel és tartásmártással

Hozzávalók:

8 szelet trappista sajt, 2 tojás, list, prézli, , 2 zacskó rizs, 12 evőkanál tejföl, 4 evőkanál majonéz,

Elkészítés:

A rántott sajt a párom nagy kedvence. Gyerekkorában sokszor csinált, így hát gyakran szokta a kérni.
A lányok közül csak a kisebbik szereti, de azért komoly gondja a nagynak sincs vele :-)

Az elkészítése majdnem olyan, mint bármely más rántott dolognak .

A tojásokat megmosom, majd egy mély tányérba ütöm. Tojásonként egy-egy csipet sót teszek bele, majd felkeverem.
Egy külön tányérra lisztet öntök, egy másikra pedig prézlit.

A sajtot fél centis szeletekre vágom. Elsőként beleforgatom a lisztbe, majd a tojásba, ezután vissza a lisztbe és újra a tojásba és végül a prézlibe.
Forró olajban 2-3 percig sütöm (ameddig a bundája zsemle barna nem lesz).
Ha megsült papírtörlőre teszem, hogy a felesleges olajat felszívja, majd rizzsel tálalom.

Én és a párom tartár mártással szoktuk enni.
A tartár mártáshoz a tejfölt egy tányérba teszem, majd hozzákeverem a majonézt. Ha alaposan elkevertem, apró tálkákba öntöm. 


Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott csirke felsőcomb

Rántott csirke felsőcomb

A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.
csirkecomb tojás liszt zsemlemorzsa

Rántott csirkemell

Rántott csirkemell

A rántott csirkemell ellen egyetlen dolog szól csak. Nagyon utálom elmosogatni a fritőzt. Persze a végeredmény miatt megéri.
csirkemell filé tojás liszt zsemlemorzsa

Rántott gomba

Rántott gomba

Néha csinálunk a lányokkal rántott mindenséges napot. Ilyenkor mindenfélét kirántunk és abból csinálunk rántott mindenséges tálat :-) A lényege, hogy mindenféle ropogósra rántott finomság legyen benne. Ennek egyik eleme a rántott gomba.
gomba tojás olaj só liszt zsemlemorzsa

Rántott hagymakarika

Rántott hagymakarika

Bevallom a rántott hagymakarikát nagyon sokáig nem mertem elkészíteni, mert macerásnak gondoltam a karikák panírozását, és féltem attól, hogy a prézli végül nem marad rajta a hagymán, így mindig mirelit hagymakarika került az asztalra, ha erre volt kedvünk. Ma már csak nevetek rajta, mert igazából nagyon egyszerű, és akárcsak a rántott tök esetében minden félelmem alaptalan volt.
kagyma tojás liszt zsemlemorzsa

Rántott karfiol

Rántott karfiol

A rántott zöldségek közül ez a legnagyobb kedvenc, mert a karfiol kirántva egyszerre édes és sós, így a többi rántott finomságnak - amivel együtt szoktam tálalni - nagyon klasszul kiemeli az ízét. Persze a lányoknak nem kedvence, mert hasonlít a brokkolira, de azért egy-két szemet mindig sikerül elrejtenem a tányérjukon :-)
karfiol tojás liszt zsemlemorzsa olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sajt, tojás

Szólj hozzá