Borsó leves

(főétel)

Borsó leves

Hozzávalók:

30 dkg borsó (lehet fagyasztott is), 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 csomag petrezselyem, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt piros paprika , 1 kávéskanál olaj, 1 db tojás, 5 evőkanál liszt,

Elkészítés:

 

A fazékba az olajat kicsit megmelegítem, beleteszem a borsót, majd folyamatos kevergetés mellett hagyom, hogy kicsit megszikkadjon a borsó. Leveszem a tűzről és rászórom a paprikát és jól átkeverem. Felöntöm vízzel és beleteszem a répákat, a petrezselymet és a sót. Addig főzöm, amíg a répák megpuhulnak.

 

Közben a lisztbe beleteszem a tojást és 1 kávéskanál sót. Összekeverem majd folyamatosan adagolok hozzá vizet és kevergetem, hogy tésztás állagot kapjak. Ezt beleszaggatom a forrásban lévő levesbe, majd még 2 percig hagyom együtt rogyogni és kész.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó főzelék

Borsó főzelék

A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó

Borsó pörkölt

Borsó pörkölt

Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)
borsó tészta pörkölt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

borsó, sárgarépa, petrezselyem