Rántott karfiol

(főétel)

Rántott karfiol

Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol, 2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, , olaj,

Elkészítés:

A rántott zöldségek közül ez a legnagyobb kedvenc, mert a karfiol kirántva egyszerre édes és sós, így a többi rántott finomságnak - amivel együtt szoktam tálalni - nagyon klasszul kiemeli az ízét.
Persze a lányoknak nem kedvence, mert hasonlít a brokkolira, de azért egy-két szemet mindig sikerül elrejtenem a tányérjukon :-)

Az elkészítése rém egyszerű.
A karfiolt virágaira bontom, majd jó alaposan megmosom.
Enyhén sós vízben megpárolom, majd hagyom kihűlni.
Egy tányérba beleütöm a tojásokat, majd tojásonként egy csipet sót adok hozzájuk és alaposan elkeverem.
Egy tányérba lisztet-, egy másikba pedig zsemlemorzsát teszek.
A karfiolokat előbb a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában megforgatom, majd ~170 fokos olajban 15 perc alatt zsemle barnára sütöm őket.
Tálalható rizzsel, vagy krumplipürével.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Spékelt sült pulykacomb

Spékelt sült pulykacomb

Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept. Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot. Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt maganra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)
pulykacomb szalonna

Rántott csirke felsőcomb

Rántott csirke felsőcomb

A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.
csirkecomb tojás liszt zsemlemorzsa

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

karfiol, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj

Szólj hozzá