Rántott karfiol

(főétel)

Rántott karfiol

Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol, 2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, , olaj,

Elkészítés:

A rántott zöldségek közül ez a legnagyobb kedvenc, mert a karfiol kirántva egyszerre édes és sós, így a többi rántott finomságnak - amivel együtt szoktam tálalni - nagyon klasszul kiemeli az ízét.
Persze a lányoknak nem kedvence, mert hasonlít a brokkolira, de azért egy-két szemet mindig sikerül elrejtenem a tányérjukon :-)

Az elkészítése rém egyszerű.
A karfiolt virágaira bontom, majd jó alaposan megmosom.
Enyhén sós vízben megpárolom, majd hagyom kihűlni.
Egy tányérba beleütöm a tojásokat, majd tojásonként egy csipet sót adok hozzájuk és alaposan elkeverem.
Egy tányérba lisztet-, egy másikba pedig zsemlemorzsát teszek.
A karfiolokat előbb a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában megforgatom, majd ~170 fokos olajban 15 perc alatt zsemle barnára sütöm őket.
Tálalható rizzsel, vagy krumplipürével.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Pulykacombok szalonnacsíkokba csavarva

Pulykacombok szalonnacsíkokba csavarva

A sült pulyka hagyományos karácsonyi étel, ám az egész pulyka megsütése néha nem szükséges. Ilyenkor szalonnába tekert mellet, vagy combot szoktam sütni.
pulykacomb bacon

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

karfiol, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj