Rántott gomba
(főétel)

Hozzávalók:
1/2 kg gomba (csiperke vagy laska), 2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, olaj,Elkészítés:
Néha csinálunk a lányokkal rántott mindenséges napot. Ilyenkor mindenfélét kirántunk és abból csinálunk rántott mindenséges tálat :-)
A lényege, hogy mindenféle ropogósra rántott finomság legyen benne.
Szinte ugyanaz minden, mint a rántott csirkénél, csak persze gombával.Az elkészítése egyszerű.
A gombát megpucolom és alaposan megmosom.
Egy tányérba beleütöm a tojásokat, majd hozzáadok 2 csipet sót és jó alaposan elkeverem.
Egy második tálba lisztet-, egy harmadikba pedig zsemlemorzsát öntök.
A gombát először a lisztben forgatom meg, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.
~170 fokos olajban 10 perc alatt barnára sütöm.
Tálalható rizzsel és tartár mártással, de nagyon finom sült krumplival is.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.