Rántott gomba

(főétel)

Rántott gomba

Hozzávalók:

1/2 kg gomba (csiperke vagy laska), 2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, , olaj,

Elkészítés:

Néha csinálunk a lányokkal rántott mindenséges napot. Ilyenkor mindenfélét kirántunk és abból csinálunk rántott mindenséges tálat :-)
A lényege, hogy mindenféle ropogósra rántott finomság legyen benne.
 
Szinte ugyanaz minden, mint a rántott csirkénél, csak persze gombával.

Az elkészítése egyszerű.
A gombát megpucolom és alaposan megmosom. 
Egy tányérba beleütöm a tojásokat, majd hozzáadok 2 csipet sót és jó alaposan elkeverem.
Egy második tálba lisztet-, egy harmadikba pedig zsemlemorzsát öntök.
A gombát először a lisztben forgatom meg, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.

~170 fokos olajban 10 perc alatt barnára sütöm.
Tálalható rizzsel és tartár mártással, de nagyon finom sült krumplival is.  


További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott csirke felsőcomb

Rántott csirke felsőcomb

A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.
csirkecomb tojás liszt zsemlemorzsa

Rántott csirkemell

Rántott csirkemell

A rántott csirkemell ellen egyetlen dolog szól csak. Nagyon utálom elmosogatni a fritőzt. Persze a végeredmény miatt megéri.
csirkemell filé tojás liszt zsemlemorzsa

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

gomba, tojás, olaj, , liszt, zsemlemorzsa

Szólj hozzá