Rántott hagymakarika
(főétel)

Hozzávalók:
2-3 fej vöröshagyma, 2 tojás, 1/4 kg liszt, 1/4 kg zsemlemorzsa, só,Elkészítés:
Bevallom a rántott hagymakarikát nagyon sokáig nem mertem elkészíteni, mert macerásnak gondoltam a karikák panírozását, és féltem attól, hogy a prézli végül nem marad rajta a hagymán, így mindig mirelit hagymakarika került az asztalra, ha erre volt kedvünk.
Ma már csak nevetek rajta, mert igazából nagyon egyszerű, és akárcsak a rántott tök esetében minden félelmem alaptalan volt.
Az elkészítése a többi rántott zöldséghez hasonlóan pofon egyszerű.
A hagymát meghámozom és alaposan megmosom, majd karikákra vágom és alaposan megsózom.
Fontos, hogy hagyjuk a sóban állni, hogy levet tudjon ereszteni és kicsit meg is puhuljon.
A panírozás előtt eldönthetjük, hogy korongokat, vagy karikákat szeretnénk rántani. Én szoktam mind a kettőt. :-)
Karika esetén kiveszem a hagyma közepét úgy, hogy azért maradjon 3-4 réteg, majd a szokásos módon bepanírozom majd bő olajban kisütöm.
Ma már csak nevetek rajta, mert igazából nagyon egyszerű, és akárcsak a rántott tök esetében minden félelmem alaptalan volt.
Az elkészítése a többi rántott zöldséghez hasonlóan pofon egyszerű.
A hagymát meghámozom és alaposan megmosom, majd karikákra vágom és alaposan megsózom.
Fontos, hogy hagyjuk a sóban állni, hogy levet tudjon ereszteni és kicsit meg is puhuljon.
A panírozás előtt eldönthetjük, hogy korongokat, vagy karikákat szeretnénk rántani. Én szoktam mind a kettőt. :-)
Karika esetén kiveszem a hagyma közepét úgy, hogy azért maradjon 3-4 réteg, majd a szokásos módon bepanírozom majd bő olajban kisütöm.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott gomba
Néha csinálunk a lányokkal rántott mindenséges napot. Ilyenkor mindenfélét kirántunk és abból csinálunk rántott mindenséges tálat :-)
A lényege, hogy mindenféle ropogósra rántott finomság legyen benne.
Ennek egyik eleme a rántott gomba.
gomba tojás olaj só liszt zsemlemorzsa

Rántott karfiol
A rántott zöldségek közül ez a legnagyobb kedvenc, mert a karfiol kirántva egyszerre édes és sós, így a többi rántott finomságnak - amivel együtt szoktam tálalni - nagyon klasszul kiemeli az ízét.
Persze a lányoknak nem kedvence, mert hasonlít a brokkolira, de azért egy-két szemet mindig sikerül elrejtenem a tányérjukon :-)
karfiol tojás liszt zsemlemorzsa olaj