Gyors csirkemell
(főétel)

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell, 2 darab sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 15 dkg kukorica, 1 csomag csirke fűszersó, 2 csomag rizs, 1 evőkanál olaj,Elkészítés:
Ez a recept szintén a gyorsan-finomat kategóriába tartozik.
Mindig van itthon adatékmentes csirke fűszersó, éppen a kapkodós napokra, így adta magát a recept.
A csirkemelleket megmosom, majd kevés olajjal bekent tepsibe teszem. Persze a tepsibe előzőleg sütőpapírt teszek. A melleket kb 1,5-2 cm mélyen bevagdosom, majd megszóróm őket fűszersóval. Nem kell sokat, de azért lepje el. Ezután alaposan megnyomkodom, hogy mindenhová jusson a fűszerekből.
Ezután alufóliával lefedem, és közepesen meleg sütőben 30 percig párolom. 30 perc után levehető a fólia és még 15 percig anélkül sütöm. Amikor megpirult a teteje kivehető.
Amíg a csirke sül, elkészíthető a köret.
A zöldborsót a zöldbabot és a kukoricát egy lábosba teszem. A répát meghámozom, majd apró kockákra vágom és azt is hozzáteszem. 2 mokkás kanál sót teszek hozzá, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Forrás után 5 percig párolom, majd leszűröm.
Enyhén sós vízbe felteszem a rizst főni. Én általában előgőzölt rizst használok, így 10 perc alatt el is készül.
Tálaláskor egy mellet teszek a tányérra és mellé teszem a párolt zöldséget és a rizst.
Mindig van itthon adatékmentes csirke fűszersó, éppen a kapkodós napokra, így adta magát a recept.
A csirkemelleket megmosom, majd kevés olajjal bekent tepsibe teszem. Persze a tepsibe előzőleg sütőpapírt teszek. A melleket kb 1,5-2 cm mélyen bevagdosom, majd megszóróm őket fűszersóval. Nem kell sokat, de azért lepje el. Ezután alaposan megnyomkodom, hogy mindenhová jusson a fűszerekből.
Ezután alufóliával lefedem, és közepesen meleg sütőben 30 percig párolom. 30 perc után levehető a fólia és még 15 percig anélkül sütöm. Amikor megpirult a teteje kivehető.
Amíg a csirke sül, elkészíthető a köret.
A zöldborsót a zöldbabot és a kukoricát egy lábosba teszem. A répát meghámozom, majd apró kockákra vágom és azt is hozzáteszem. 2 mokkás kanál sót teszek hozzá, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Forrás után 5 percig párolom, majd leszűröm.
Enyhén sós vízbe felteszem a rizst főni. Én általában előgőzölt rizst használok, így 10 perc alatt el is készül.
Tálaláskor egy mellet teszek a tányérra és mellé teszem a párolt zöldséget és a rizst.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Chilis-mézes csirkemell
Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
mustár méz csirkemell

Gyors csirke
Ha nincs időm a főzésre ez mindig beválik, mert gyorsan kész van és minimális az előkészülés
csirke jégsaláta