Rántott csirke felsőcomb
(főétel)

Hozzávalók:
1 kg csirke felső comb, liszt, só, zsemlemorzsa, olaj, 3-4 egész tojás.,Elkészítés:
A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.
Az elkészítése a többi rántott finomsághoz hasonlóan az előkészítéssel kezdődik.
Egy tányérba szórjunk lisztet egy másikba pedig zsemlemorzsát.
Egy mély tányérba pedig üssük bele a tojást és tojásonként 1 csipet sóval ízesítve, villával, vagy habverővel keverjük habosra.
A tányérok sorrendje egymás mellet: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
A csirkecombokat megszabadítjuk a bőrtől, majd mindét oldalát megsózzuk.
Ezután először mindkét oldalát belisztezzük, majd alaposan megfürdetjük a tojásban - fontos, hogy ne legyen száraz része - majd alaposan megforgatjuk a zsemlemorzsában, hogy mindenhol fedje a tojást.
Ezután kb 175 fokos olajban oldalanként 7-8 percig sütjük. Ha a panír zsemle-barnára sült, kész.
Tálalható krumplipürével, vagy rizzsel, de sült krumplival is.
Az elkészítése a többi rántott finomsághoz hasonlóan az előkészítéssel kezdődik.
Egy tányérba szórjunk lisztet egy másikba pedig zsemlemorzsát.
Egy mély tányérba pedig üssük bele a tojást és tojásonként 1 csipet sóval ízesítve, villával, vagy habverővel keverjük habosra.
A tányérok sorrendje egymás mellet: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
A csirkecombokat megszabadítjuk a bőrtől, majd mindét oldalát megsózzuk.
Ezután először mindkét oldalát belisztezzük, majd alaposan megfürdetjük a tojásban - fontos, hogy ne legyen száraz része - majd alaposan megforgatjuk a zsemlemorzsában, hogy mindenhol fedje a tojást.
Ezután kb 175 fokos olajban oldalanként 7-8 percig sütjük. Ha a panír zsemle-barnára sült, kész.
Tálalható krumplipürével, vagy rizzsel, de sült krumplival is.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott csirkemell
A rántott csirkemell ellen egyetlen dolog szól csak. Nagyon utálom elmosogatni a fritőzt. Persze a végeredmény miatt megéri.
csirkemell filé tojás liszt zsemlemorzsa