Rántott csirke felsőcomb

(főétel)

Rántott csirke felsőcomb

Hozzávalók:

1 kg csirke felső comb, liszt, , zsemlemorzsa, olaj, 3-4 egész tojás.,

Elkészítés:

A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.

Az elkészítése a többi rántott finomsághoz hasonlóan az előkészítéssel kezdődik.
Egy tányérba szórjunk lisztet egy másikba pedig zsemlemorzsát.
Egy mély tányérba pedig üssük bele a tojást és tojásonként 1 csipet sóval ízesítve, villával, vagy habverővel keverjük habosra.

A tányérok sorrendje egymás mellet: liszt, tojás, zsemlemorzsa.

A csirkecombokat megszabadítjuk a bőrtől, majd mindét oldalát megsózzuk.
Ezután először mindkét oldalát belisztezzük, majd alaposan megfürdetjük a tojásban - fontos, hogy ne legyen száraz része - majd alaposan megforgatjuk a zsemlemorzsában, hogy mindenhol fedje a tojást.

Ezután kb 175 fokos olajban oldalanként 7-8 percig sütjük. Ha a panír zsemle-barnára sült, kész. 

Tálalható krumplipürével, vagy rizzsel, de sült krumplival is.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott csirkemell

Rántott csirkemell

A rántott csirkemell ellen egyetlen dolog szól csak. Nagyon utálom elmosogatni a fritőzt. Persze a végeredmény miatt megéri.
csirkemell filé tojás liszt zsemlemorzsa

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkecomb, tojás, liszt, zsemlemorzsa