Mustáros - Gombás rakott csirkemell

(főétel)

Mustáros - Gombás rakott csirkemell

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma, 2 kg krumpli, 1/2 kg csiperke gomba, 1 kg szeletelt csirkemell, 2 dl tejföl, 4 evőkanál mustár, , 1-2 evőkanál olaj ,

Elkészítés:

Az előkészítés előző nap kezdődik, amikor is a csirkemellet vékony szeletekre vágom (minél vékonyabb, annál jobb), majd mindkét felét megsózom és alaposan bekenem mustárral és egy éjszakára a hűtőbe teszem pácolódni. Ne felejtsük el lefedni.

A gombát vékony szeletekre vágom a hagymát pedig felkockázom.

A hagymát egy serpenyőben kevés olajon megpárolom majd hozzáadom a gombát. Adok hozzá 1 mokkáskanál sót, majd kis lángon párolom, ameddig a gomba leve elfő.

Eközben a krumplit vékony szeletekre vágom, majd egy olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe teszem a felét. Annyit tegyünk, hogy teljes egészében kitöltse a tepsi alját.
Kevés sóval hintsük be.

A megpárolt gomba felét terítsük szét a krumplin, majd helyezzük rá a bepácolt hússzeleteket.
Erre mehet a gomba másik fele, majd a tetejére tegyük rá a krumpli másik felét úgy, hogy teljes egészében befedje a gombát.
Ezt is megsózzuk, majd a tejfölt szétterítjük a krumpli tetején.

Közepesen forró sütőben 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a tejföl a tetején megpirul.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gyors csirkemell

Gyors csirkemell

A gyors csirkemell a gyors csirkecomb ötletén felbuzdulva lett kitalálva. Ideális ebéd akkor, ha késésben vagyok és gyorsan össze kell ütnöm valamit.
csirkemell sárgarépa zöldbab zöldborsó kukorica rizs

Ördög lóháton

Ördög lóháton

Az ördög lóháton nálunk hagyományosan a karácsonyi ebéd része. Magét az elnevezést évekkel ezelőtt láttam a Két idő hölgy c gasztro sorozatban. Igazából csak baconbe tekert májakat takar, de így sokkal jobban hangzik
csirkemáj bacon vaj

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirke, mustár, gomba, hagyma, tejföl