Mustáros - Gombás rakott csirkemell

(főétel)

Mustáros - Gombás rakott csirkemell

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma, 2 kg krumpli, 1/2 kg csiperke gomba, 1 kg szeletelt csirkemell, 2 dl tejföl, 4 evőkanál mustár, , 1-2 evőkanál olaj ,

Elkészítés:

Az előkészítés előző nap kezdődik, amikor is a csirkemellet vékony szeletekre vágom (minél vékonyabb, annál jobb), majd mindkét felét megsózom és alaposan bekenem mustárral és egy éjszakára a hűtőbe teszem pácolódni. Ne felejtsük el lefedni.

A gombát vékony szeletekre vágom a hagymát pedig felkockázom.

A hagymát egy serpenyőben kevés olajon megpárolom majd hozzáadom a gombát. Adok hozzá 1 mokkáskanál sót, majd kis lángon párolom, ameddig a gomba leve elfő.

Eközben a krumplit vékony szeletekre vágom, majd egy olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe teszem a felét. Annyit tegyünk, hogy teljes egészében kitöltse a tepsi alját.
Kevés sóval hintsük be.

A megpárolt gomba felét terítsük szét a krumplin, majd helyezzük rá a bepácolt hússzeleteket.
Erre mehet a gomba másik fele, majd a tetejére tegyük rá a krumpli másik felét úgy, hogy teljes egészében befedje a gombát.
Ezt is megsózzuk, majd a tejfölt szétterítjük a krumpli tetején.

Közepesen forró sütőben 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a tejföl a tetején megpirul.
 

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Citromos vajban pácolt sült halfilé

Citromos vajban pácolt sült halfilé

Már nem emlékszem hol találtam a citromos vajban pácolt sült halfilét, de már első olvasásra beleszerettem. Előtte csak a Citromos - borsos halfilét készítettem, így nagyon kiváncsi voltam rá. Így, amikor megtaláltam ezt a receptet, azonnal el akartam készíteni. Már az eslő alkalommal tökéletesre sikerült. A páromat mindig le tudom venni vele a lábáról :-)
halfilé citrom bors vaj mustár brokkoli

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirke, mustár, gomba, hagyma, tejföl

Szólj hozzá