Palacsinta

(főétel)

Palacsinta

Hozzávalók:

1 kg liszt, 2 egész tojás, 1 mokkás kanál só, 1 evőkanál cukor, 2 l szénsavas ásványvíz, olaj,

Elkészítés:

A palacsinta evés nálunk egy süt-tölt-fogyaszt folyamat. Ahol gyerek van, ott gondolom mindenhol így van. Ez annyit jelent, hogy ahogy kész van egy tészta, a gyerekek egyből töltik és eszik.

Az elkészítése egyébként nagyon egyszerű.
Egy tálba teszem a lisztet, a habverővel kis lukat csinálok a közepére és beleöntöm a 2 tojást, beleteszem a sót és a cukrot majd folyamatos keverés mellett hozzáöntöm az ásványvizet. 

Nem kell az összes ásványvíz, csak annyi, hogy a tészta folyós legyen. Nem kell túl folyósnak lennie, csak mint a sűrűbb szörpök.
Fontos még, hogy csomómentesre keverjük, ehhez kell a habverő, és hogy lassan öntsük a vizet, miközben folyamatosan keverjük.

Ha a tészta kész, lehet sütni.

Apró trükk, hogy a sütés előtt egy kisebb pohárba vagy bögrébe beleöntöm az olajat, és teszek bele egy evőkanalat.
A palacsintasütőbe ezzel adom az olajat.

A palacsintasütő alá gyújtok, és az evőkanállal kevés olajat teszek bele. Nagyon kevés olaj kell, csak annyi, hogy a palacsintasütő alját bevonja.
Ha felforrósodott, merőkanállal annyi tésztát öntök bele egyenletesen elosztva, hogy vékonyan bevonja a serpenyő alját.
1-2 perc alatt megsül az egyik oldala.
Ezután késsel óvatosan megfordítom.
Ügyesebbek szokták a serpenyő lendítésével is fordítani, de legyünk realisták...

Ha mindkét oldala megsült, tányérra teszem és megtöltöm.
A töltelék lehet lekvár, kakaó, túrókrém, de szinte bármi.

A töltés nagyon egyszerű. A kész palacsinta egyik oldalának kb a felét bekenem a töltelékkel, majd a bekent felénél kezdve feltekerem, mint egy szőnyeget.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Házi pizza

Házi pizza

A házi pizza nagy előnye, hogy 100%-ban természetes alapanyagokból készül. Ennél jobb ajánlás szerintem nem is kell.
pizza sonka kukorica

Vadas

Vadas

A vadas mártás marha hússal nem a gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik, de ha egyszer megkóstolod nem felejted el az ízét.
vadas sárgarépa fehér répa marhahús

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

liszt, tojás, ásványvíz