Majoránnás csirkecombok

Majoránnás csirkecombok

Hozzávalók:

4 db pecsenye csirkecomb, 1 zacskó szárított majoránna, étolaj, ,

Elkészítés:

Ennek az ételnek saját története van. Egyszer majd elmesélem, nagyon mulatságos, egyenlőre csak annyit róla, hogy harmadik randevúnk margójára örökre felkerült a "zöld húsi incidens".

A recept egyébként nagyon egyszerű. Talán éppen ezért olyan finom.

Bár sokan nem így készítik, de én alapvetően bőr nélkül szeretem a csirkecombot, ezért azzal kezdem, hogy leszedem a bőrét, majd kettévágom (alsó, felső külön). 
Ezután megsózom, majd egy serpenyőbe teszem, és kevés olajon sütöm, ameddig a hús egy kicsit megpirul. Minden oldalát megpirítom kicsit, mert ez adja hozzá a kicsit édeskés ízt.

Ezután egy kávés pohárnyi vizet öntök rá, és fedő alatt kb 20 percig párolom.

Amikor már csak kevés lé van alatta, megszóróm majoránnával, összekeverem és még 5-10 percig együtt párolom ameddig minden lé el nem fő alóla.

Krumplipürével, vagy rizzsel tálalom.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Chilis-mézes csirkemell

Chilis-mézes csirkemell

Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
mustár méz csirkemell

Csirke pörkölt

Csirke pörkölt

A csirkepörkölt nálunk abszolút favorit. A lányok csak szaftos tésztának hívják, és persze sosem tudok belőle eleget főzni :-)
csirke tészta paprika paradicsom

Csirkecombok zöldségágyon

Csirkecombok zöldségágyon

A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
csirkecomb sárgarépa gomba kelbimbó zeller

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

majoránna, csirkecomb

Szólj hozzá