Chilis-mézes csirkemell

(főétel)

Chilis-mézes csirkemell

Hozzávalók:

2 csirkemell filé, 2 evőkanál mustár, 1 dl méz, 1 evőkanál olaj, chili por ízlés szerint, 1 húsleves kocka , ,

Elkészítés:

Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.

A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk majd  sózzuk.
A mézet, a mustárt és a chili port az olajjal habosra keverem.
A sütőpapírral kibélelt tepsit kivajazom, de ez lehet egy kivajazott tűzálló tál is.
A csirkemelleket a krémmel jól megkenem és a tepsibe teszem, majd az 1 dl húslevest aláöntöm.
Előmelegített sütőbe teszem és időnként meglocsolgatom, amíg kész nem lesz.
Tálalhatjuk krumplival vagy rizzsel. A húst locsoljuk meg a megmaradt szaftjával.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Összedobálós sűlt finomság

Összedobálós sűlt finomság

Ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra felmerült bennem, hogy ezt nagyon jól lehetne variálni. Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.

Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb

Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb

Nálunk a csirke alap étel :-) A lányok jobban szeretik, mint a sertés-, vagy marha húst, így elég gyakran kerül az asztalra valamilyen csirke. Persze ehhez nagyon sokféle képpen kell elkészítenem, hogy ne legyenek unalmasak az ebédek. Az egyik ilyen variáció a mustáros - fokhagymás mártásban sült csirke.
csirkecomb liszt fokhagyma

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

mustár, méz, csirkemell