Chilis-mézes csirkemell

(főétel)

Chilis-mézes csirkemell

Hozzávalók:

2 csirkemell filé, 2 evőkanál mustár, 1 dl méz, 1 evőkanál olaj, chili por ízlés szerint, 1 húsleves kocka , ,

Elkészítés:

Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.

A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk majd  sózzuk.
A mézet, a mustárt és a chili port az olajjal habosra keverem.
A sütőpapírral kibélelt tepsit kivajazom, de ez lehet egy kivajazott tűzálló tál is.
A csirkemelleket a krémmel jól megkenem és a tepsibe teszem, majd az 1 dl húslevest aláöntöm.
Előmelegített sütőbe teszem és időnként meglocsolgatom, amíg kész nem lesz.
Tálalhatjuk krumplival vagy rizzsel. A húst locsoljuk meg a megmaradt szaftjával.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Töltött csirke

Töltött csirke

A töltött csirkében az a legjobb, hogy olyan, mintha mindent, amit egy sült csirkéből ki lehetne hozni összegyúrták volna egy ételbe. Minden részét imádom. Az elkészítése egy rémálom, de kitartás, mert nagyon megéri a pepecselést.
egész csirke majoránna májkrém tojás

Zelleren párolt pulykamell

Zelleren párolt pulykamell

Ez legjobb pulyka recept, amit nem kell centinként egy óráig sütni. Zellerágyon nagyon finom.
pulyka zeller vöröshagyma fokhagyma joghurt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

mustár, méz, csirkemell