Chilis-mézes csirkemell
(főétel)

Hozzávalók:
2 csirkemell filé, 2 evőkanál mustár, 1 dl méz, 1 evőkanál olaj, chili por ízlés szerint, 1 húsleves kocka , só,Elkészítés:
Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk majd sózzuk.
A mézet, a mustárt és a chili port az olajjal habosra keverem.
A sütőpapírral kibélelt tepsit kivajazom, de ez lehet egy kivajazott tűzálló tál is.
A csirkemelleket a krémmel jól megkenem és a tepsibe teszem, majd az 1 dl húslevest aláöntöm.
Előmelegített sütőbe teszem és időnként meglocsolgatom, amíg kész nem lesz.
Tálalhatjuk krumplival vagy rizzsel. A húst locsoljuk meg a megmaradt szaftjával.
A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk majd sózzuk.
A mézet, a mustárt és a chili port az olajjal habosra keverem.
A sütőpapírral kibélelt tepsit kivajazom, de ez lehet egy kivajazott tűzálló tál is.
A csirkemelleket a krémmel jól megkenem és a tepsibe teszem, majd az 1 dl húslevest aláöntöm.
Előmelegített sütőbe teszem és időnként meglocsolgatom, amíg kész nem lesz.
Tálalhatjuk krumplival vagy rizzsel. A húst locsoljuk meg a megmaradt szaftjával.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Összedobálós sűlt finomság
Ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra felmerült bennem, hogy ezt nagyon jól lehetne variálni.
Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.

Stefánia vagdalt
A Stefánia vagdalt nagy kedvenc. Gyakran okoz dilemmát, hogy amikor fasírtot csinálunk, akkor milyen legyen. Sima, golyó, vagy tojással töltött, esetleg Stefánia vagdalt.
Persze mindig az dönt, hogy épp mennyi időm van elkészíteni.
sertéscomb tojás pirospaprika fokhagyma só