Chilis-mézes csirkemell

(főétel)

Chilis-mézes csirkemell

Hozzávalók:

2 csirkemell filé, 2 evőkanál mustár, 1 dl méz, 1 evőkanál olaj, chili por ízlés szerint, 1 húsleves kocka , ,

Elkészítés:

Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.

A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk majd  sózzuk.
A mézet, a mustárt és a chili port az olajjal habosra keverem.
A sütőpapírral kibélelt tepsit kivajazom, de ez lehet egy kivajazott tűzálló tál is.
A csirkemelleket a krémmel jól megkenem és a tepsibe teszem, majd az 1 dl húslevest aláöntöm.
Előmelegített sütőbe teszem és időnként meglocsolgatom, amíg kész nem lesz.
Tálalhatjuk krumplival vagy rizzsel. A húst locsoljuk meg a megmaradt szaftjával.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gyors csirke

Gyors csirke

Ha nincs időm a főzésre ez mindig beválik, mert gyorsan kész van és minimális az előkészülés
csirke jégsaláta

Töltött csirke

Töltött csirke

A töltött csirkében az a legjobb, hogy olyan, mintha mindent, amit egy sült csirkéből ki lehetne hozni összegyúrták volna egy ételbe. Minden részét imádom. Az elkészítése egy rémálom, de kitartás, mert nagyon megéri a pepecselést.
egész csirke majoránna májkrém tojás

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

mustár, méz, csirkemell