Csirkecombok zöldségágyon

(főétel)

Csirkecombok zöldségágyon

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg krumpli, 5 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg kelbimbó, , vaj , olaj,

Elkészítés:

A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
A combokról leszedem a bőrt, ketté vágom és megmosom.
A zöldségeket megpucolom, megmosom és egyforma hosszúkás csíkokra vágom.
A tűzálló tálat kikenjük vajjal és az aljára tesszük a krumplikat, majd sózzuk. A zöldségek felét szétterítjük a krumplikon és sózzuk.
Ráhelyezem a zöldségekre a sózott combokat, majd a maradék zöldségeket is elhelyezem a tepsiben. Meglocsolom pici olajjal a tetejét és betakarom alufóliával.
Előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra alatt pirosra sül.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Olasz fűszerkeverék

Olasz fűszerkeverék

Nagyon szeretem a mediterrán konyhát. A klasszikusoktól, mint a különböző paradicsomos tészták, az extrákig, mint például a paela. A párommal Spanyolországban voltunk nászúton, és ott "fertőződtem" meg a déli ízek imádatával :-)
oregano bazsalikom fokhagyma

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkecomb, sárgarépa, gomba, kelbimbó, zeller