Csirkecombok zöldségágyon

(főétel)

Csirkecombok zöldségágyon

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg krumpli, 5 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg kelbimbó, , vaj , olaj,

Elkészítés:

A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
A combokról leszedem a bőrt, ketté vágom és megmosom.
A zöldségeket megpucolom, megmosom és egyforma hosszúkás csíkokra vágom.
A tűzálló tálat kikenjük vajjal és az aljára tesszük a krumplikat, majd sózzuk. A zöldségek felét szétterítjük a krumplikon és sózzuk.
Ráhelyezem a zöldségekre a sózott combokat, majd a maradék zöldségeket is elhelyezem a tepsiben. Meglocsolom pici olajjal a tetejét és betakarom alufóliával.
Előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra alatt pirosra sül.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Citromos vajban pácolt sült halfilé

Citromos vajban pácolt sült halfilé

Már nem emlékszem hol találtam a citromos vajban pácolt sült halfilét, de már első olvasásra beleszerettem. Előtte csak a Citromos - borsos halfilét készítettem, így nagyon kiváncsi voltam rá. Így, amikor megtaláltam ezt a receptet, azonnal el akartam készíteni. Már az eslő alkalommal tökéletesre sikerült. A páromat mindig le tudom venni vele a lábáról :-)
halfilé citrom bors vaj mustár brokkoli

Lasagne

Lasagne

A múltkor maradt egy kis bolognai szósz. Bár az eredeti recept kicsit más, de gondoltam mi lenne, ha csinálnék belőle egy jó lasagne-t. Persze egy mesterszakács ezért jól leszúrna, de a lányok az utolsó falatig megették :-)
bolognai szósz tészta sajt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkecomb, sárgarépa, gomba, kelbimbó, zeller