Csirkecombok zöldségágyon
(főétel)

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg krumpli, 5 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg kelbimbó, só, vaj , olaj,Elkészítés:
A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
A combokról leszedem a bőrt, ketté vágom és megmosom.
A zöldségeket megpucolom, megmosom és egyforma hosszúkás csíkokra vágom.
A tűzálló tálat kikenjük vajjal és az aljára tesszük a krumplikat, majd sózzuk. A zöldségek felét szétterítjük a krumplikon és sózzuk.
Ráhelyezem a zöldségekre a sózott combokat, majd a maradék zöldségeket is elhelyezem a tepsiben. Meglocsolom pici olajjal a tetejét és betakarom alufóliával.
Előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra alatt pirosra sül.
A combokról leszedem a bőrt, ketté vágom és megmosom.
A zöldségeket megpucolom, megmosom és egyforma hosszúkás csíkokra vágom.
A tűzálló tálat kikenjük vajjal és az aljára tesszük a krumplikat, majd sózzuk. A zöldségek felét szétterítjük a krumplikon és sózzuk.
Ráhelyezem a zöldségekre a sózott combokat, majd a maradék zöldségeket is elhelyezem a tepsiben. Meglocsolom pici olajjal a tetejét és betakarom alufóliával.
Előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra alatt pirosra sül.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott sajt rizzsel és tartásmártással
A rántott sajt a párom nagy kedvence. Gyerekkorában sokszor csinált, így hát gyakran szokta a kérni.
A lányok közül csak a kisebbik szereti, de azért komoly gondja a nagynak sincs vele :-)
sajt tojás

Töltött káposzta
Karácsonykor én székely káposztát szoktam főzni, míg anyu töltött káposztát, és persze megosztjuk egymással. Így minden évben hamisítatlan anyuféle töltött káposzta kerül az asztalra :-) Persze szoktam én is főzni, de az ünnephez nálunk ez hozzátartozik a hagyományainkhoz.
savanyú káposzta rizs vöröshagyma darált sertéshús