Csirkecombok zöldségágyon
(főétel)

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg krumpli, 5 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg kelbimbó, só, vaj , olaj,Elkészítés:
A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
A combokról leszedem a bőrt, ketté vágom és megmosom.
A zöldségeket megpucolom, megmosom és egyforma hosszúkás csíkokra vágom.
A tűzálló tálat kikenjük vajjal és az aljára tesszük a krumplikat, majd sózzuk. A zöldségek felét szétterítjük a krumplikon és sózzuk.
Ráhelyezem a zöldségekre a sózott combokat, majd a maradék zöldségeket is elhelyezem a tepsiben. Meglocsolom pici olajjal a tetejét és betakarom alufóliával.
Előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra alatt pirosra sül.
A combokról leszedem a bőrt, ketté vágom és megmosom.
A zöldségeket megpucolom, megmosom és egyforma hosszúkás csíkokra vágom.
A tűzálló tálat kikenjük vajjal és az aljára tesszük a krumplikat, majd sózzuk. A zöldségek felét szétterítjük a krumplikon és sózzuk.
Ráhelyezem a zöldségekre a sózott combokat, majd a maradék zöldségeket is elhelyezem a tepsiben. Meglocsolom pici olajjal a tetejét és betakarom alufóliával.
Előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra alatt pirosra sül.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Lasagne
A múltkor maradt egy kis bolognai szósz. Bár az eredeti recept kicsit más, de gondoltam mi lenne, ha csinálnék belőle egy jó lasagne-t.
Persze egy mesterszakács ezért jól leszúrna, de a lányok az utolsó falatig megették :-)
bolognai szósz tészta sajt

Citromos - borsos halfilé vajon sütve
A citromos - borsos halfilé a párom nagy kedvence. A lányok nem annyira szeretik, de azért néha rá tudom Őket venni arra, hogy ez legyen az ebéd.
halfilé citrom só bors