Joghurtos fokhagymás csirkecomb
(főétel)

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb, 4 gerezd fokhagyma, 3 dl natúr joghurt, 5 dkg zsemlemorzsa, só, olaj,Elkészítés:
A lebőrözött csirkecombokat megsózzuk. A fokhagymát felaprítjuk, elkeverjük a joghurttal, majd ezt is megsózzuk. A csirkéket megforgatjuk a joghurtban, de a legjobb, ha hagyjuk állni benne minimum 1 órán keresztül. Megforgatjuk a combokat a zsemlemorzsában, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket és kevés olajat csorgatunk rájuk. A sütőt 220 fokra melegítjük és kb. 50 pert alatt ropogósra sütjük a combokat.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Házi csirke burger
Amikor elindul a grill szezon, akkor a klasszikus sütnivalókon kívül számos házi hamburger variációt szoktam készíteni.
Ezt a csirkés hamburgert nagyon szeretem. És persze ilyet nem kapni a gyorséttermekben.
csirkemell bacon sajt paradicsom vöröshagyma

Feketebabos, zöldfűszeres taco
A párom nagyon szereti a mexikói csípős ételeket, és az utóbbi időben azt látom, hogy a kisebbik lány is kezd rákapni.
Így nem úsztam meg, hogy egy kicsit körbenézzek taco és enchilada vonalon is. Nehezítette a dolgot, hogy mostanában igyekszünk kevesebb húst enni, így muszály voltam a vegetáriánus vonalat is tanulmányozni. Ebből lett ez a recept :-)
feketebab jalapenho lime
