Joghurtos fokhagymás csirkecomb
(főétel)
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb, 4 gerezd fokhagyma, 3 dl natúr joghurt, 5 dkg zsemlemorzsa, só, olaj,Elkészítés:
A lebőrözött csirkecombokat megsózzuk. A fokhagymát felaprítjuk, elkeverjük a joghurttal, majd ezt is megsózzuk. A csirkéket megforgatjuk a joghurtban, de a legjobb, ha hagyjuk állni benne minimum 1 órán keresztül. Megforgatjuk a combokat a zsemlemorzsában, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket és kevés olajat csorgatunk rájuk. A sütőt 220 fokra melegítjük és kb. 50 pert alatt ropogósra sütjük a combokat.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Rakott krumpli
A rakott krumpli az egyik legegyszerűbb rakott étel. Ha van otthon egy kis kolbász, tojás és krumpli, könnyen összedobható.
tojás kolbász krumpli
Paradicsomos káposzta
A paradicsomos káposztát gyerekkoromban sokszor fokhagymás, sült oldalassal ettük. Nagyon imádtam, mert egyszerre volt sós és édes.
Gyermekkorom ételei közül egyértelműen ez az egyik nagy favorit :-)
káposzta sűrített paradicsom cukor