Citromos vajban pácolt sült halfilé
(főétel)

Hozzávalók:
4-6 tengeri halfilé, 1 evőkanál vaj, só, bors, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál tejföl, 2 db citrom, 1/2 kg brokkoli,Elkészítés:
Már nem emlékszem hol találtam a citromos vajban pácolt sült halfilét, de már első olvasásra beleszerettem.
Előtte csak a Citromos - borsos halfilét készítettem, így nagyon kíváncsi voltam rá.
Így, amikor megtaláltam ezt a receptet, azonnal el akartam készíteni. Már az első alkalommal tökéletesre sikerült.
A páromat mindig le tudom venni vele a lábáról :-)
Az elkészítése, mint a legtöbb halételnek nagyon egyszerű. Ennek talán az az oka, hogy a halételeket a túlbonyolítással lehet tönkretenni.
Elsőként kiolvasztom a fagyasztott halfilét. Persze ha tudok szerezni friss halfilét, akkor abból csinálom, de azért ez ritka.
Ha kiolvadt, alaposan megsózom és rácsavarom az egyik citrom levét. Lefóliázom, és 1 órára a hűtőbe teszem, hogy beigya a citromlét.
Mivel a hal gyorsan megsül, így ameddig a pác elkészül, előkészítem a köretet.
A brokkolit sós vízbe teszem, és forrás után 5 percig párolom. Érdemes 10 perccel a sütés elkezdése előtt csinálni, hogy még meleg legyen, amikor elkészül a hal.
Ha letelt az egy óra, kiveszem a hűtőből a halfiléket és borsot szórok rá. Nem kell túl sok, csak hogy érvényesüljön az íze.
Oliva olajat hevítek egy serpenyőben és a halfilék mindkét felét 3-4 percig sütöm. Amikor vékony barna kéreg alakul ki a filén, akkor van kész.
Ünnepi alkalmakkor szoktam a sütés közben 1 dl Rozé bort önteni a halfilékre, mert az kiemeli a citrom és a bors ízét, de az elhagyható.
Amikor megsültek, lecsöpögtetem róla az olajat és a tányérra teszem. Mellé teszem a brokkolit.
Ekkor beleteszem a serpenyőbe a mustárt és a tejfölt, valamint rácsavarom a második citromot is.
Folyamatos kevergetés mellett felforralom, majd a halfilé mellé öntöm.
Előtte csak a Citromos - borsos halfilét készítettem, így nagyon kíváncsi voltam rá.
Így, amikor megtaláltam ezt a receptet, azonnal el akartam készíteni. Már az első alkalommal tökéletesre sikerült.
A páromat mindig le tudom venni vele a lábáról :-)
Az elkészítése, mint a legtöbb halételnek nagyon egyszerű. Ennek talán az az oka, hogy a halételeket a túlbonyolítással lehet tönkretenni.
Elsőként kiolvasztom a fagyasztott halfilét. Persze ha tudok szerezni friss halfilét, akkor abból csinálom, de azért ez ritka.
Ha kiolvadt, alaposan megsózom és rácsavarom az egyik citrom levét. Lefóliázom, és 1 órára a hűtőbe teszem, hogy beigya a citromlét.
Mivel a hal gyorsan megsül, így ameddig a pác elkészül, előkészítem a köretet.
A brokkolit sós vízbe teszem, és forrás után 5 percig párolom. Érdemes 10 perccel a sütés elkezdése előtt csinálni, hogy még meleg legyen, amikor elkészül a hal.
Ha letelt az egy óra, kiveszem a hűtőből a halfiléket és borsot szórok rá. Nem kell túl sok, csak hogy érvényesüljön az íze.
Oliva olajat hevítek egy serpenyőben és a halfilék mindkét felét 3-4 percig sütöm. Amikor vékony barna kéreg alakul ki a filén, akkor van kész.
Ünnepi alkalmakkor szoktam a sütés közben 1 dl Rozé bort önteni a halfilékre, mert az kiemeli a citrom és a bors ízét, de az elhagyható.
Amikor megsültek, lecsöpögtetem róla az olajat és a tányérra teszem. Mellé teszem a brokkolit.
Ekkor beleteszem a serpenyőbe a mustárt és a tejfölt, valamint rácsavarom a második citromot is.
Folyamatos kevergetés mellett felforralom, majd a halfilé mellé öntöm.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Töltött káposzta
Karácsonykor én székely káposztát szoktam főzni, míg anyu töltött káposztát, és persze megosztjuk egymással. Így minden évben hamisítatlan anyuféle töltött káposzta kerül az asztalra :-) Persze szoktam én is főzni, de az ünnephez nálunk ez hozzátartozik a hagyományainkhoz.
savanyú káposzta rizs vöröshagyma darált sertéshús

Főtt kukorica
A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
kukorica