Ananászos csirkeragu

(főétel)

Ananászos csirkeragu

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell, 200 ml főzőtejszín, 1 doboz konzerv ananász, 2 teáskanálnyi só, 1 evőkanál olaj,

Elkészítés:

Nagyon imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül.

Pillanatok alatt elkészül, így gyakran szoktam ezt választani. 

A csirkemellet megmosom és vékony, hosszúkás csíkokra vágom.
Az olajat felhevítem és beleteszem a csíkokat, majd megsózom.

Pillanatok alatt kifehéredik a csirkemell.
Amint elkezd a széle barnulni - karamelizálódni -, egy fél pohár vizet teszek rá.

Fedő alatt 5 percig még főzöm, majd hozzáöntöm az ananász levét és a felkockázott ananászt.
Kicsit hagyom, hogy összeérjenek.

A legvégén beleöntöm a tejszínt és hagyom, hogy felforrjon. 1-2 percig, alaposan kavargatva még főzöm, azután tálalható,

Általában rizskörettel szoktam készíteni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rizses hús

Rizses hús

A rizses hús egy tökéletes egytálétel. Olcsó, és könnyű elkészítése miatt ideális ebéd.
csirkemell rizs paradicsom paprika

Rakott karfiol

Rakott karfiol

A rakott karfiol az egyik legmacerásabb étel, amit valaha készítettem. Viszont mivel nagyon finom, gyakran rászánom magam.
karfiol. darált sertéscomb hagyma zsemlemorzsa

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, tejszín, ananász