Ananászos csirkeragu

(főétel)

Ananászos csirkeragu

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell, 200 ml főzőtejszín, 1 doboz konzerv ananász, 2 teáskanálnyi só, 1 evőkanál olaj,

Elkészítés:

Nagyon imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül.

Pillanatok alatt elkészül, így gyakran szoktam ezt választani. 

A csirkemellet megmosom és vékony, hosszúkás csíkokra vágom.
Az olajat felhevítem és beleteszem a csíkokat, majd megsózom.

Pillanatok alatt kifehéredik a csirkemell.
Amint elkezd a széle barnulni - karamelizálódni -, egy fél pohár vizet teszek rá.

Fedő alatt 5 percig még főzöm, majd hozzáöntöm az ananász levét és a felkockázott ananászt.
Kicsit hagyom, hogy összeérjenek.

A legvégén beleöntöm a tejszínt és hagyom, hogy felforrjon. 1-2 percig, alaposan kavargatva még főzöm, azután tálalható,

Általában rizskörettel szoktam készíteni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Citromos vajban pácolt sült halfilé

Citromos vajban pácolt sült halfilé

Már nem emlékszem hol találtam a citromos vajban pácolt sült halfilét, de már első olvasásra beleszerettem. Előtte csak a Citromos - borsos halfilét készítettem, így nagyon kiváncsi voltam rá. Így, amikor megtaláltam ezt a receptet, azonnal el akartam készíteni. Már az eslő alkalommal tökéletesre sikerült. A páromat mindig le tudom venni vele a lábáról :-)
halfilé citrom bors vaj mustár brokkoli

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Gyerekkorom nagy kedvence volt a Brassói aprópecsenye. A hús és a sült krumpli sós íze nagyszerűen keveredik a sült fokhagyma édességével, és ahogy a krumpli átveszi a szaft ízét, az valami fantasztikus. Az elkészítése rém egyszerű.
fokhagyma sertés hús krumpli

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, tejszín, ananász