Ananászos csirkeragu

(főétel)

Ananászos csirkeragu

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell, 200 ml főzőtejszín, 1 doboz konzerv ananász, 2 teáskanálnyi só, 1 evőkanál olaj,

Elkészítés:

Nagyon imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül.

Pillanatok alatt elkészül, így gyakran szoktam ezt választani. 

A csirkemellet megmosom és vékony, hosszúkás csíkokra vágom.
Az olajat felhevítem és beleteszem a csíkokat, majd megsózom.

Pillanatok alatt kifehéredik a csirkemell.
Amint elkezd a széle barnulni - karamelizálódni -, egy fél pohár vizet teszek rá.

Fedő alatt 5 percig még főzöm, majd hozzáöntöm az ananász levét és a felkockázott ananászt.
Kicsit hagyom, hogy összeérjenek.

A legvégén beleöntöm a tejszínt és hagyom, hogy felforrjon. 1-2 percig, alaposan kavargatva még főzöm, azután tálalható,

Általában rizskörettel szoktam készíteni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Citromos vajban pácolt sült halfilé

Citromos vajban pácolt sült halfilé

Már nem emlékszem hol találtam a citromos vajban pácolt sült halfilét, de már első olvasásra beleszerettem. Előtte csak a Citromos - borsos halfilét készítettem, így nagyon kiváncsi voltam rá. Így, amikor megtaláltam ezt a receptet, azonnal el akartam készíteni. Már az eslő alkalommal tökéletesre sikerült. A páromat mindig le tudom venni vele a lábáról :-)
halfilé citrom bors vaj mustár brokkoli

Rakott krumpli

Rakott krumpli

A rakott krumpli az egyik legegyszerűbb rakott étel. Ha van otthon egy kis kolbász, tojás és krumpli, könnyen összedobható.
tojás kolbász krumpli

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, tejszín, ananász