Ananászos csirkeragu

(főétel)

Ananászos csirkeragu

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell, 200 ml főzőtejszín, 1 doboz konzerv ananász, 2 teáskanálnyi só, 1 evőkanál olaj,

Elkészítés:

Nagyon imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül.

Pillanatok alatt elkészül, így gyakran szoktam ezt választani. 

A csirkemellet megmosom és vékony, hosszúkás csíkokra vágom.
Az olajat felhevítem és beleteszem a csíkokat, majd megsózom.

Pillanatok alatt kifehéredik a csirkemell.
Amint elkezd a széle barnulni - karamelizálódni -, egy fél pohár vizet teszek rá.

Fedő alatt 5 percig még főzöm, majd hozzáöntöm az ananász levét és a felkockázott ananászt.
Kicsit hagyom, hogy összeérjenek.

A legvégén beleöntöm a tejszínt és hagyom, hogy felforrjon. 1-2 percig, alaposan kavargatva még főzöm, azután tálalható,

Általában rizskörettel szoktam készíteni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Paprikás krumpli

Paprikás krumpli

A paprikás krumpli Apa egyik nagy kedvence. Igazán a szaftja miatt nagyon klassz étel. És persze hamar elkészül, és gyakorlatilag elronthatatlan. Bár nekem azért egyszer sikerült, de ez egy másik történet :-)
paprika krumpli paradicsom virsli

Csülkös - babos káposzta

Csülkös - babos káposzta

A párom csapata indult egy bográcsversenyen, aminek a csülök volt a témája, és nekem kellett valamilyen receptet kiötölni, amivel esetleg nyerhetnek. Egy kérésük volt: legyen benne csülök, bab és káposzta.
csülök bab káposzta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, tejszín, ananász

Szólj hozzá