Hírek


hír

Bacon-be csavart csirkemell videó

Ezt a receptet a Facebook-on találtam. Nagyon tetszik az egyszerűsége :-)
Megjelenés: 2016-07-09

tovább a részletekhez...

hír

Imádok magyarokkal dolgozni - Interjú Jamie Oliver szakáccsal

Májusban nyílik Budapesten Jamie Oliver olasz étterme, a Jamie`s Italian, ez alkalomból Londonban beszélgettünk a tévés szakáccsal az étteremről, a magyar és olasz kajákról, az iskolai menzáról, valamint arról, hogy mennyire fáradt. Jamie Oliver az utóbbi években rengeteget harcolt az iskolai menzák megreformálásáért és a cukoradó bevezetéséért, ami megadóztatná a szénsavas üdítőket. Miközben ő is egyre közelebb került az egészséges étkezéshez, nemrég 12 kilót fogyott, sokkal kevesebb húst és több zöldséget eszik, és igyekszik mindennap legalább hat órát aludni, mert eddig csak hármat tudott. Londonban a szakács Fifteen nevű éttermében találkoztunk, ahol Oliver minden évben 15 hátrányos helyzetű fiatalnak ad ösztöndíjat, és tanít ki a szakácsszakmára, hogy utána el tudjanak helyezkedni más éttermekben. Felkaroltjai között már Michelin-csillagos szakács is van.
Megjelenés: 2016-02-25

tovább a részletekhez...

hír

Banános, epres, tejszínhabos álom

A minap a facebook-on szörfözgetve találtam egy nagyon jó sütemény receptet. Mexikói banános, epres, tejszínhabos álom :-)
Megjelenés: 2016-01-15

tovább a részletekhez...

hír

Nigella receptje

Tombol a gasztro-őrület. Boldog-boldogtalan fakanalat ragad, hogy megcsillogtassa főzőtehetségét, ám a legtöbb próbálkozó rövid időn belül örökre eltűnik a süllyesztőben. Ezzel szemben a tűzhely istennőjének kikiáltott Nigella Lawson lassan 20 éve velünk van és úgy tűnik egy darabig még marad is.
Megjelenés: 2016-01-10

tovább a részletekhez...

hír

A grillrács tisztítása

A nyári hónapok állandó kelléke a grill. Sütni és grill ételeket enni mindenki szeret, de utána grillt takarítani senki. Hála az internetnek én találtam egy könnyű, gyors, és egyszerű módszert.
Megjelenés: 2015-07-28

tovább a részletekhez...

hír

A paleo táplálkozásról

Egy kedves barátnőm foglalta össze nekem a paleo táplálkozásról a legfontosabb információkat, melyeket most megosztok veletek.
Megjelenés: 2014-12-15

tovább a részletekhez...

hír

A nyár a bográcsolásé

Kertes házaknál a nyár elengedhetetlen kelléke a bogrács. Bográcsban minden étel egy kicsit más ízű lesz, mintha a konyhában, a gázon főne meg. Talán a füst, talán a szabadban eltöltött kellemes délelőtt teszi, de sokkal jobban esik ilyenkor a legegyszerűbb főtt étel is.
Megjelenés: 2014-08-25

tovább a részletekhez...

hír

Védelem a csigák ellen

Mostanában, a sok esőnek köszönhetően a csigák annyira elszaporodtak a kertben, hogy komolyan veszélyeztetik a növényeink épségét. Akár a sáskák, mindent lerágnak. A paradicsomtól a paprikán át a tökig, válogatás nélkül falják a zöldségeinket.
Megjelenés: 2014-08-11

tovább a részletekhez...

hír

Zeller és szárzeller, egy egészséges testvérpár

A zeller és a szárzeller nem tartoznak éppen a legkedveltebb zöldségek közé, pedig a téli időszakban fontos alapanyagok és vitaminforrások a konyhában. Felhasználásukkal ízletes és különleges ételek készíthetők.
Megjelenés: 2014-08-01

tovább a részletekhez...

hír

Az immunerősítő sárgarépa

Ez az egész évben beszerezhető sárgarépa a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme, ezért valószínűleg senki sem gondolná, hogy nem fogyaszt belőle eleget. Érdemes azonban tudatosan is beiktatnunk táplálkozásunkba, hiszen karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek a szabad gyökök károsító hatásával szemben, és a daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepük lehet.
Megjelenés: 2014-07-29

tovább a részletekhez...

hír

A brokkoli élettani hatásai

Feltehetőleg Olaszországból terjedt el, napjainkban pedig nagy népszerűségnek örvend az USA-ban és Nyugat-Európában. Magyarországon csak az utóbbi 20 évben terjedt el. Szezonja novembertől márciusig tart. Közeli rokona a karfiol és a fejes káposzta. A brokkolit mai formájában 300-400 éve ismert.
Megjelenés: 2014-07-28

tovább a részletekhez...

hír

Érik a paradicsom

Van ennél szebb? Végre beindult a paradicsom érés. Hamarosan indulhat a fieszta.
Megjelenés: 2014-07-27

tovább a részletekhez...

hír

Fokhagyma – a csodálatos, “bűzös” gumó

A fokhagyma eredete Botanikusok szerint a fokhagyma valószínűleg többezer évvel ezelőttről, Közép-Ázsiából származik. Már az egyiptomiak is kedvelték és használták. Mi sem jobb bizonyíték erre, mint az, hogy Tutankhamon sírjában is találtak fokhagymát, és több agyagmodell is előkerült, mely a fokhagyma rószaszerű gumóját ábrázolja.
Megjelenés: 2014-07-26

tovább a részletekhez...

hír

Mit ehet a köszvényes beteg?

A köszvény a szervezet húgysav-anyagcsere zavara. A köznyelvben csúznak is nevezett kórkép lényege, hogy a testfolyadékokban a húgysavszint megemelkedik.
Megjelenés: 2014-07-20

tovább a részletekhez...

Szólj hozzá