Citromos - borsos halfilé vajon sütve
(főétel)
Hozzávalók:
6-8 szelet halfilé, 1 citrom, só, őrölt fehérbors,Elkészítés:
A citromos - borsos halfilé a párom nagy kedvence. A lányok nem annyira szeretik, de azért néha rá tudom Őket venni arra, hogy ez legyen az ebéd.
Az elkészítése nagyon egyszerű, és az eredmény valami fantasztikus! :-)
Szinte bármilyen tengeri halfilével elkészíthető, bár személy szerint a Pangasius-t nem szeretem.
Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi vajat teszek, majd felhevítem. Amikor a vaj megolvadt, alaposan megsózom a halfiléket, majd a serpenyőbe teszem.
Félbevágom a citromot, és a levét rácsavarom a filékre. Ezután ízlés szerint megborsozom.
Mind a két felét megsütöm. Ha felitta a vajat kész is van.
Párolt brokkolival és kápia paprikával szoktam tálalni.
Az elkészítése nagyon egyszerű, és az eredmény valami fantasztikus! :-)
Szinte bármilyen tengeri halfilével elkészíthető, bár személy szerint a Pangasius-t nem szeretem.
Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi vajat teszek, majd felhevítem. Amikor a vaj megolvadt, alaposan megsózom a halfiléket, majd a serpenyőbe teszem.
Félbevágom a citromot, és a levét rácsavarom a filékre. Ezután ízlés szerint megborsozom.
Mind a két felét megsütöm. Ha felitta a vajat kész is van.
Párolt brokkolival és kápia paprikával szoktam tálalni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Székelykáposzta
A székelykáposzta nem ötperces étel, de megéri várni, mert ha összeérnek az ízek, az varázslatos ízélményt eredményez
káposzta pörkölt karácsony
Kapros túróval töltött csirkemell
A kapros csirkemell egy könnyen elkészíthető, zseniális egytálétel.
csirke kapor joghurt rízs