Paradicsomos húsgombóc
(főétel)

Hozzávalók:
1 üveg paradicsom, 1/2 kg darált sertés comb, vagy pulykamell, 1 zacskó rizs, só, bors, őrölt pirospaprika, 4 ek. cukor, 1 cs. spagetti vagy makaróni tészta, 1 tojás ,Elkészítés:
Az elkészítése kicsit macerás, de azért nem vészes.
Egy lábasba sűrített paradicsomot öntök, majd felöntöm 2 liter vízzel. 2 mokkás kanál sót adok hozzá és 4 evőkanál cukrot.
Lassú tűzön 10-15 percig főzöm.
Amíg fő, addig egy tábla beleteszem a darált húst, és összekeverem 1 mokkás kanél sóval, 1 mokkás kanál őrölt pirospaprikával és fél mokkás kanál őrölt fehér borssal. Beleütöm a tojást, majd hozzáadom a rizst és ezekkel is jól összedolgozom.
A darált húsból kis gombócokat csinálok, majd a paprikákkal együtt beleteszem a paradicsomba.
35-40 perc alatt megfő.
Enyhén sós vízben megfőzöm a tésztát.
Tálaláskor a tésztát a egy nagyobb lapostányérba teszem, majd a közepére a húsgombócokat ,majd alaposan megöntözöm a paradicsomlével.
Tálalható főtt burgonyával is.
Egy lábasba sűrített paradicsomot öntök, majd felöntöm 2 liter vízzel. 2 mokkás kanál sót adok hozzá és 4 evőkanál cukrot.
Lassú tűzön 10-15 percig főzöm.
Amíg fő, addig egy tábla beleteszem a darált húst, és összekeverem 1 mokkás kanél sóval, 1 mokkás kanál őrölt pirospaprikával és fél mokkás kanál őrölt fehér borssal. Beleütöm a tojást, majd hozzáadom a rizst és ezekkel is jól összedolgozom.
A darált húsból kis gombócokat csinálok, majd a paprikákkal együtt beleteszem a paradicsomba.
35-40 perc alatt megfő.
Enyhén sós vízben megfőzöm a tésztát.
Tálaláskor a tésztát a egy nagyobb lapostányérba teszem, majd a közepére a húsgombócokat ,majd alaposan megöntözöm a paradicsomlével.
Tálalható főtt burgonyával is.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Paradicsomos spagetti
Nagyon szeretjük az olasz tésztákat. Legyen az akár bolognai spagetti, vagy milánói makaróni.
De a legegyszerűbb a hagyományos paradicsomos spagetti.
paradicsom fokhagyma oliva olaj

Sült pecsenye libamell
Bevallom, hogy csak Márton napon szoktunk libát sütni. Én nagyon szeretem, a lányok azonban kevésbé. De a hagyomány azért mindig legyőzi az előítéleteket :-)
libamell só bors