Paradicsomos húsgombóc

(főétel)

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

1 üveg paradicsom, 1/2 kg darált sertés comb, vagy pulykamell, 1 zacskó rizs, , bors, őrölt pirospaprika, 4 ek. cukor, 1 cs. spagetti vagy makaróni tészta, 1 tojás ,

Elkészítés:

Az elkészítése kicsit macerás, de azért nem vészes.
Egy lábasba sűrített paradicsomot öntök, majd felöntöm 2 liter vízzel. 2 mokkás kanál sót adok hozzá és 4 evőkanál cukrot. 
Lassú tűzön 10-15 percig főzöm.
Amíg fő, addig egy tábla beleteszem a darált húst, és összekeverem 1 mokkás kanél sóval, 1 mokkás kanál őrölt pirospaprikával és fél mokkás kanál őrölt fehér borssal. Beleütöm a tojást, majd hozzáadom a rizst és ezekkel is jól összedolgozom.

A darált húsból kis gombócokat csinálok, majd a paprikákkal együtt beleteszem a paradicsomba.
35-40 perc alatt megfő.

Enyhén sós vízben megfőzöm a tésztát.
Tálaláskor a tésztát a egy nagyobb lapostányérba teszem, majd a közepére a húsgombócokat ,majd alaposan megöntözöm a paradicsomlével.

Tálalható főtt burgonyával is.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Párolt hagymás csirkemell

Párolt hagymás csirkemell

A hagymás csirkemell a hagymás rostélyos egy módosított változata. Akkor kezdtük el így főzni, amikor a gyerekek még kicsik voltak, mert a marha húst nehezebben rágták meg mint a csirkét, így kipróbáltuk. Azóta szinte mindig így készítjük.
csirkemell hagyma

Csirkecombok zöldségágyon

Csirkecombok zöldségágyon

A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
csirkecomb sárgarépa gomba kelbimbó zeller

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből