Lasagne

(főétel)

Lasagne

Hozzávalók:

Bolognai szósz, Lasagne tészta, 15 dkg sajt,

Elkészítés:

A múltkor maradt egy kis bolognai szósz. Bár az eredeti recept kicsit más, de gondoltam mi lenne, ha csinálnék belőle egy jó lasagne-t.
Persze egy mesterszakács ezért jól leszúrna, de a lányok az utolsó falatig megették :-)

A szósz elkészítését megtaláljátok a bolognai spagetti receptjénél.

A tésztát három egyenlő részre osztom.
Egy jénai aljára teszem az első adagot, majd elosztom rajta a szósz felét.
Erre teszem a második adag tésztát.
Erre megint szószt, és a szószra az utolsó adag tésztát.
A tetejére reszelem a sajtot, majd közepesen forró sütőben 25 percig sütöm.

Amint a sajt kicsit megpirul, elkészült.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tojásos lecsó

Tojásos lecsó

Amint elkezdenek érni a kiskertben a zöldségek, lecsó és zöldségpörkölt Kánaán veszi kezdetét. Az egyik legegyszerűbb lecsós étel a tojásos lecsó.
lecsó tojás

Ananászos csirkeragu

Ananászos csirkeragu

Nagyon imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül. Pillanatok alatt elkészül, így gyakran szoktam ezt választani.
csirkemell tejszín ananász

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

bolognai szósz, tészta, sajt