Lasagne

(főétel)

Lasagne

Hozzávalók:

Bolognai szósz, Lasagne tészta, 15 dkg sajt,

Elkészítés:

A múltkor maradt egy kis bolognai szósz. Bár az eredeti recept kicsit más, de gondoltam mi lenne, ha csinálnék belőle egy jó lasagne-t.
Persze egy mesterszakács ezért jól leszúrna, de a lányok az utolsó falatig megették :-)

A szósz elkészítését megtaláljátok a bolognai spagetti receptjénél.

A tésztát három egyenlő részre osztom.
Egy jénai aljára teszem az első adagot, majd elosztom rajta a szósz felét.
Erre teszem a második adag tésztát.
Erre megint szószt, és a szószra az utolsó adag tésztát.
A tetejére reszelem a sajtot, majd közepesen forró sütőben 25 percig sütöm.

Amint a sajt kicsit megpirul, elkészült.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült pecsenye libamell

Sült pecsenye libamell

Bevallom, hogy csak Márton napon szoktunk libát sütni. Én nagyon szeretem, a lányok azonban kevésbé. De a hagyomány azért mindig legyőzi az előítéleteket :-)
libamell só bors

Tarhonyás csirkepörkölt

Tarhonyás csirkepörkölt

A tarhonya nagy kedvencem. Gyermekkoromban ritkán kaptunk, így kuriózumnak számított. Emlékszem, mindig, amikor ez volt az ebéd, szabályos közelharcot vívtunk az utolsó falatokért :-) Persze a lányaim is imádják, így ezt elkerülendő, mindig jó sokat szoktam főzni belőle. :-)
csirkemell tarhonya paradicsom paprika

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

bolognai szósz, tészta, sajt