Saslik édes - savanyú pácban
(főétel)

Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb, 2 db cukkini, 2 fej vöröshagyma, 4 evőkanál narancslekvár, 3 dl narancslé, 2 evőkanál mustár, fél kiskanál oregánó,Elkészítés:
Nyáron imádok grillezni. Kint vagyunk a szabad levegőn, amit betölt a sülő finomságok illata. Egyszerűen imádom. Ilyenkor elfogyasztani is sokkal jobb az elkészült ételt. A lányok egyszerűen rajonganak a szabad tűzön sütött dolgokért.
Sok grill receptet kísérleteztem már ki az évek alatt, ez az egyik nagy kedvenc.
Az elkészítése rém egyszerű.
Elsőként összekeverem a mustárt, a narancslevet és az oregánót, majd hozzáadom a narancslekvárt. Furcsának tűnhet ez az összeállítás, de az íze valami fantasztikus lesz.
A húst megmosom és kb 3-4 cm-es kockákra vágom, majd besózom és beleforgatom a pácba. Egy éjszakára beteszem a hűtőbe, hogy a hús beigya a pácot.
Sütés előtt meghámozom a hagymát, majd négyfelé vágom. A cukkínit megmosom és felkarikázom. A nyársat úgy szoktam készíteni, hogy nyársra húzok elsőként egy cukkíni karikát, majd ez után egy hús és egy hagyma jön, és ebben a sorrendben viszem végig.
Úgy osztom el, hogy 4 nyárs legyen, mert annyian vagyunk.
A grillen fogatva 12 – 20 perc alatt megsül.
Sok grill receptet kísérleteztem már ki az évek alatt, ez az egyik nagy kedvenc.
Az elkészítése rém egyszerű.
Elsőként összekeverem a mustárt, a narancslevet és az oregánót, majd hozzáadom a narancslekvárt. Furcsának tűnhet ez az összeállítás, de az íze valami fantasztikus lesz.
A húst megmosom és kb 3-4 cm-es kockákra vágom, majd besózom és beleforgatom a pácba. Egy éjszakára beteszem a hűtőbe, hogy a hús beigya a pácot.
Sütés előtt meghámozom a hagymát, majd négyfelé vágom. A cukkínit megmosom és felkarikázom. A nyársat úgy szoktam készíteni, hogy nyársra húzok elsőként egy cukkíni karikát, majd ez után egy hús és egy hagyma jön, és ebben a sorrendben viszem végig.
Úgy osztom el, hogy 4 nyárs legyen, mert annyian vagyunk.
A grillen fogatva 12 – 20 perc alatt megsül.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Grillezett csirkemell
Grillezve minden étel egy kicsit más. Az a karamellás íz, ami a sült ételekhez ilyenkor társul, teljesen rendkívüli ízt kölcsönöz a legáltalánosabb összetevőknek is. A grillezett csirkemellet először a görög saláta kísérőjeként készítettem. Csak később lett belőle önálló étel.
csirkemell fokhagyma olaj

Házi hamburger
Mindenki szereti hamburgert. Ez alól az én lányaim sem képeznek kivételt. Viszont nem szeretem, ha gyorséttermi vackokkal tömik magukat, így ki kellett találnom valamit.
Sokat böngésztem a netet, hogy találjak egy jó receptet. Sok variációt találtam, így össze tudtam állítani a saját verziómat :-)
darált hús hagyma paradicsom bacon