Spékelt sült pulyka felsőcomb

(főétel)

Spékelt sült pulyka felsőcomb

Hozzávalók:

1 pulyka felsőcomb, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, olaj, , 2 kg krumpli,

Elkészítés:

Ez a recept anyukám régi receptje. Nagyon szeretem.
Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.

Az elkészítése nagyon egyszerű.

A combot megmosom, és a bőrét óvatosan bevagdosom a szalonna számára, és megspékelem szalonnacsíkokkal.
A szalonna mellé apró fokhagyma darabokat dugok, majd jó alaposan megsózom.
A sót érdemes bele is dörzsölni a bőrébe, hogy jó alaposan beszívja.
Amikor ezzel kész vagyok, meglocsolom napraforgó olajjal.

Fólia alatt, 200-230 C fokos sütőben 1 órán át sütöm, majd a húst megfordítom és mellé rakom a kockára vágott klumplit.
Lefóliázom és 30 percre visszateszem a sütőbe.
Ezután leveszem a fóliát, átkeverem a krumplit, és 10-15 percig tovább sütöm, hogy mind a krumpli, mind a húsi bőre is megpiruljon.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel

Sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel

A sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel az egyik nagy kedvencem, mert a lányok imádják, és ha nincs időm nagyon főzőcskézni, pillanatok alatt elkészíthetem. És nem kell odafigyelni rá :-)
csirkecomb burgonya rízs

Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte

Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte

Ezt a receptet Gordon Ramsay-tól lestem el :-) Az utóbbi időben nagyon rákattantam. Az egyik főzőcsatornán van egy műsora, ahol száz receptet és konyhai trükköket oszt meg. Ott láttam és gondoltam kipróbálom. Nagyon nem bántam meg.
csicseriborsó koriender spenót

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

pulyka felsőcomb, krumpli, szalonna