Spékelt sült pulyka felsőcomb
(főétel)

Hozzávalók:
1 pulyka felsőcomb, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, olaj, só, 2 kg krumpli,Elkészítés:
Ez a recept anyukám régi receptje. Nagyon szeretem.
Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A combot megmosom, és a bőrét óvatosan bevagdosom a szalonna számára, és megspékelem szalonnacsíkokkal.
A szalonna mellé apró fokhagyma darabokat dugok, majd jó alaposan megsózom.
A sót érdemes bele is dörzsölni a bőrébe, hogy jó alaposan beszívja.
Amikor ezzel kész vagyok, meglocsolom napraforgó olajjal.
Fólia alatt, 200-230 C fokos sütőben 1 órán át sütöm, majd a húst megfordítom és mellé rakom a kockára vágott klumplit.
Lefóliázom és 30 percre visszateszem a sütőbe.
Ezután leveszem a fóliát, átkeverem a krumplit, és 10-15 percig tovább sütöm, hogy mind a krumpli, mind a húsi bőre is megpiruljon.
Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A combot megmosom, és a bőrét óvatosan bevagdosom a szalonna számára, és megspékelem szalonnacsíkokkal.
A szalonna mellé apró fokhagyma darabokat dugok, majd jó alaposan megsózom.
A sót érdemes bele is dörzsölni a bőrébe, hogy jó alaposan beszívja.
Amikor ezzel kész vagyok, meglocsolom napraforgó olajjal.
Fólia alatt, 200-230 C fokos sütőben 1 órán át sütöm, majd a húst megfordítom és mellé rakom a kockára vágott klumplit.
Lefóliázom és 30 percre visszateszem a sütőbe.
Ezután leveszem a fóliát, átkeverem a krumplit, és 10-15 percig tovább sütöm, hogy mind a krumpli, mind a húsi bőre is megpiruljon.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Padlizsán Curry
Nagyon megszerettük a keleti konyhát. Még én is megbarátkoztam a csípősebb ízekkel, pedig korábban nem nagyon voltam rá kapható :-)
És persze igyekszünk kevesebb hűst enni a fenntarthatóság jegyében, így előtérbe kerültek a vegetáriánus ételek.
Harmadik ok, hogy most már viszonylag olcsón elérhetők nálunk is a különlegesebb fűszerek.
padlizsán

Saslik édes - savanyú pácban
Nyáron imádok grillezni. Kint vagyunk a szabad levegőn, amit betölt a sülő finomságok illata. Egyszerűen imádom. Ilyenkor elfogyasztani is sokkal jobb az elkészült ételt. A lányok egyszerűen rajonganak a szabad tűzön sütött dolgokért.
sertéscomb cukkíni vöröshagyma
