Paradicsomos káposzta
(főétel)

Hozzávalók:
1,5 kg fejes káposzta, 2 nagy dobozos sűrített paradicsom, 2 kávéskanál só, 6 evőkanál cukor,Elkészítés:
A paradicsomos káposztát gyerekkoromban sokszor fokhagymás, sült oldalassal ettük. Nagyon imádtam, mert egyszerre volt sós és édes.
Gyemrekkorom ételei közül egyértelműen ez az egyik nagy favorit :-)
Az elkészítése nagyon egyszerű.
Leszedem a káposzta külső héját. A fejes káposztát négy darabra vágom, majd a torzsája kivételével az egészet vékony csíkokra vágom.
Az egészet beleteszem egy nagyobb lábasba és annyi vizet öntök rá, amennyi bőven ellepi.
Megsózom, megcukrozom és beleöntöm a sűrített paradicsomot.
Lefedem és addig főzöm, amíg a káposzta finom puha nem lesz.. Ha már puha, de még a leve túl leveses, akkor leveszem a fedőt és hagyom még rotyogni, hogy besűrűsödjön.
Gyemrekkorom ételei közül egyértelműen ez az egyik nagy favorit :-)
Az elkészítése nagyon egyszerű.
Leszedem a káposzta külső héját. A fejes káposztát négy darabra vágom, majd a torzsája kivételével az egészet vékony csíkokra vágom.
Az egészet beleteszem egy nagyobb lábasba és annyi vizet öntök rá, amennyi bőven ellepi.
Megsózom, megcukrozom és beleöntöm a sűrített paradicsomot.
Lefedem és addig főzöm, amíg a káposzta finom puha nem lesz.. Ha már puha, de még a leve túl leveses, akkor leveszem a fedőt és hagyom még rotyogni, hogy besűrűsödjön.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Paradicsomleves
Paradicsomleves betűtésztával unalom ellen.
paradicsomleves betűtészta zeller

Paradicsomos töltött paprika
Ez a recept egy régi klasszikus. Amikor gyerek voltam, anyukám gyakran főzött nekünk. Nem volt kedvenc, de most már imádom. Sajnos a lányokról ez nem mondható el, de egy évben egyszer mindenképpen az asztalra kerül.