Paradicsomleves
(főétel)

Hozzávalók:
40 g sűrített paradicsom, 10 g liszt, 5 ml étolaj, 10 g száraztészta (pl. betűtészta), só, zellergumó,Elkészítés:
Az olajon átfuttatjuk a lisztet, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd felengedjük hideg vízzel (kb. 200 ml). Beletesszük a megtisztított, egészben hagyott zellergumó darabot és felforraljuk a levest.
Kivesszük belőle a zellert és belefőzzük a száraztésztát.
Gyerekeknek ideális. Nálunk a leves ázsióját a Márta c. mesefilm sorozat növelte, mert abban ettől tanult meg beszélni a főszereplő kutya.
Egyébként tényleg jó móka megkeresni és kirakni a betűkből egymás nevét, bár így elég sokáig szokott tartani az ebéd :-)
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Lebbencs leves
A lebbencs leves klasszikus, könnyen elkészíthető finom leves. A sok tészta miatt a gyerekek tányérja biztos hogy üres lesz az ebéd végén.
tészta paradicsom paprika petrezselyem

Gyöngybableves
A gyöngybableves nálunk hagyományosan húsvét utáni étel, mivel mindig marad valamennyi sonka, amit magában már nem akar senki megenni. Az így megmaradt sonka remek alapja a gyöngybablevesnek.
gyöngybab sonka sárgarépa fehér répa petrezselyem
