Lasagne

(főétel)

Lasagne

Hozzávalók:

Bolognai szósz, Lasagne tészta, 15 dkg sajt,

Elkészítés:

A múltkor maradt egy kis bolognai szósz. Bár az eredeti recept kicsit más, de gondoltam mi lenne, ha csinálnék belőle egy jó lasagne-t.
Persze egy mesterszakács ezért jól leszúrna, de a lányok az utolsó falatig megették :-)

A szósz elkészítését megtaláljátok a bolognai spagetti receptjénél.

A tésztát három egyenlő részre osztom.
Egy jénai aljára teszem az első adagot, majd elosztom rajta a szósz felét.
Erre teszem a második adag tésztát.
Erre megint szószt, és a szószra az utolsó adag tésztát.
A tetejére reszelem a sajtot, majd közepesen forró sütőben 25 percig sütöm.

Amint a sajt kicsit megpirul, elkészült.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott sajt rizzsel és tartásmártással

Rántott sajt rizzsel és tartásmártással

A rántott sajt a párom nagy kedvence. Gyerekkorában sokszor csinált, így hát gyakran szokta a kérni. A lányok közül csak a kisebbik szereti, de azért komoly gondja a nagynak sincs vele :-)
sajt tojás

Párolt hagymás csirkemell

Párolt hagymás csirkemell

A hagymás csirkemell a hagymás rostélyos egy módosított változata. Akkor kezdtük el így főzni, amikor a gyerekek még kicsik voltak, mert a marha húst nehezebben rágták meg mint a csirkét, így kipróbáltuk. Azóta szinte mindig így készítjük.
csirkemell hagyma

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

bolognai szósz, tészta, sajt