Lasagne
(főétel)
Hozzávalók:
Bolognai szósz, Lasagne tészta, 15 dkg sajt,Elkészítés:
A múltkor maradt egy kis bolognai szósz. Bár az eredeti recept kicsit más, de gondoltam mi lenne, ha csinálnék belőle egy jó lasagne-t.
Persze egy mesterszakács ezért jól leszúrna, de a lányok az utolsó falatig megették :-)
A szósz elkészítését megtaláljátok a bolognai spagetti receptjénél.
A tésztát három egyenlő részre osztom.
Egy jénai aljára teszem az első adagot, majd elosztom rajta a szósz felét.
Erre teszem a második adag tésztát.
Erre megint szószt, és a szószra az utolsó adag tésztát.
A tetejére reszelem a sajtot, majd közepesen forró sütőben 25 percig sütöm.
Amint a sajt kicsit megpirul, elkészült.
Persze egy mesterszakács ezért jól leszúrna, de a lányok az utolsó falatig megették :-)
A szósz elkészítését megtaláljátok a bolognai spagetti receptjénél.
A tésztát három egyenlő részre osztom.
Egy jénai aljára teszem az első adagot, majd elosztom rajta a szósz felét.
Erre teszem a második adag tésztát.
Erre megint szószt, és a szószra az utolsó adag tésztát.
A tetejére reszelem a sajtot, majd közepesen forró sütőben 25 percig sütöm.
Amint a sajt kicsit megpirul, elkészült.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Kapros túróval töltött csirkemell
A kapros csirkemell egy könnyen elkészíthető, zseniális egytálétel.
csirke kapor joghurt rízs
Hagymás rostélyos krumplipürével
A hagymás rostélyos - szerény véleményem szerint - a legfinomabb étel a világon. A hagyma édes, a marha enyhén sós, és ezt a krumplipüré koronázza meg. Ha tehetném, minden nap ezt főznék :-)
marha rostélyos vöröshagyma krumpli