Lasagne

(főétel)

Lasagne

Hozzávalók:

Bolognai szósz, Lasagne tészta, 15 dkg sajt,

Elkészítés:

A múltkor maradt egy kis bolognai szósz. Bár az eredeti recept kicsit más, de gondoltam mi lenne, ha csinálnék belőle egy jó lasagne-t.
Persze egy mesterszakács ezért jól leszúrna, de a lányok az utolsó falatig megették :-)

A szósz elkészítését megtaláljátok a bolognai spagetti receptjénél.

A tésztát három egyenlő részre osztom.
Egy jénai aljára teszem az első adagot, majd elosztom rajta a szósz felét.
Erre teszem a második adag tésztát.
Erre megint szószt, és a szószra az utolsó adag tésztát.
A tetejére reszelem a sajtot, majd közepesen forró sütőben 25 percig sütöm.

Amint a sajt kicsit megpirul, elkészült.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte

Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte

Ezt a receptet Gordon Ramsay-tól lestem el :-) Az utóbbi időben nagyon rákattantam. Az egyik főzőcsatornán van egy műsora, ahol száz receptet és konyhai trükköket oszt meg. Ott láttam és gondoltam kipróbálom. Nagyon nem bántam meg.
csicseriborsó koriender spenót

Barackos csirkeragu

Barackos csirkeragu

A barackos csirkeragu a gyümölcsös raguk non plus ultrája. Nagyon imádom. A hús sós, a tejszín pedig kellemesen kiemeli a barack finom, édes ízét. Minden évben, amikor elkészülnek a barack befőttek muszáj letesztelnem egy barackos csirkeraguval :-) Pillanatok alatt elkészül.
csirkemell barack befőtt tejszín

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

bolognai szósz, tészta, sajt