Barackos csirkeragu
(főétel)

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell, 1 konzerv barack, 200 ml főzőtejszín, 1 teáskanálnyi só, 1 evőkanál olaj,Elkészítés:
A barackos csirkeragu a gyümölcsös raguk non plus ultrája. Nagyon imádom. A hús sós, a tejszín pedig kellemesen kiemeli a barack finom, édes ízét. Minden évben, amikor elkészülnek a barack befőttek muszáj letesztelnem "őket" egy barackos csirkeraguval :-)
Pillanatok alatt elkészül.
A csirkemellet megmosom és vékony, hosszúkás csíkokra vágom.
Az olajat felhevítem, majd beleteszem a csíkokat és megsózom.
A csíkok pillanatok alatt kifehérednek, és amikor elkezd a szélük megbarnulni, akkor ráöntök egy fél pohár vizet.
Fedő alatt kb. 5-8 percig még főzöm, majd hozzáöntöm a barack levét és a felkockázott barackot.
Megint főzöm 5-8 percig, hogy összeérjenek az ízek, majd beleöntöm a tejszínt.
Felforralom, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg a tejszín besűrűsödik.
Általában rizskörettel szoktam tálalni.
Pillanatok alatt elkészül.
A csirkemellet megmosom és vékony, hosszúkás csíkokra vágom.
Az olajat felhevítem, majd beleteszem a csíkokat és megsózom.
A csíkok pillanatok alatt kifehérednek, és amikor elkezd a szélük megbarnulni, akkor ráöntök egy fél pohár vizet.
Fedő alatt kb. 5-8 percig még főzöm, majd hozzáöntöm a barack levét és a felkockázott barackot.
Megint főzöm 5-8 percig, hogy összeérjenek az ízek, majd beleöntöm a tejszínt.
Felforralom, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg a tejszín besűrűsödik.
Általában rizskörettel szoktam tálalni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte
Ezt a receptet Gordon Ramsay-tól lestem el :-) Az utóbbi időben nagyon rákattantam. Az egyik főzőcsatornán van egy műsora, ahol száz receptet és konyhai trükköket oszt meg. Ott láttam és gondoltam kipróbálom. Nagyon nem bántam meg.
csicseriborsó koriender spenót

Csirkecombok zöldségágyon
A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
csirkecomb sárgarépa gomba kelbimbó zeller