Barackos csirkeragu
(főétel)

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell, 1 konzerv barack, 200 ml főzőtejszín, 1 teáskanálnyi só, 1 evőkanál olaj,Elkészítés:
A barackos csirkeragu a gyümölcsös raguk non plus ultrája. Nagyon imádom. A hús sós, a tejszín pedig kellemesen kiemeli a barack finom, édes ízét. Minden évben, amikor elkészülnek a barack befőttek muszáj letesztelnem "őket" egy barackos csirkeraguval :-)
Pillanatok alatt elkészül.
A csirkemellet megmosom és vékony, hosszúkás csíkokra vágom.
Az olajat felhevítem, majd beleteszem a csíkokat és megsózom.
A csíkok pillanatok alatt kifehérednek, és amikor elkezd a szélük megbarnulni, akkor ráöntök egy fél pohár vizet.
Fedő alatt kb. 5-8 percig még főzöm, majd hozzáöntöm a barack levét és a felkockázott barackot.
Megint főzöm 5-8 percig, hogy összeérjenek az ízek, majd beleöntöm a tejszínt.
Felforralom, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg a tejszín besűrűsödik.
Általában rizskörettel szoktam tálalni.
Pillanatok alatt elkészül.
A csirkemellet megmosom és vékony, hosszúkás csíkokra vágom.
Az olajat felhevítem, majd beleteszem a csíkokat és megsózom.
A csíkok pillanatok alatt kifehérednek, és amikor elkezd a szélük megbarnulni, akkor ráöntök egy fél pohár vizet.
Fedő alatt kb. 5-8 percig még főzöm, majd hozzáöntöm a barack levét és a felkockázott barackot.
Megint főzöm 5-8 percig, hogy összeérjenek az ízek, majd beleöntöm a tejszínt.
Felforralom, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg a tejszín besűrűsödik.
Általában rizskörettel szoktam tálalni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Milánói makaróni
A bolognai után gondoltam megpróbálom a milánóit is. Sokszor ettem fiatalkoromban, de jellemzően az üveges-, előre elkészített milánóit vásároltuk, és bár annak még ma is imádom az ízét, a saját készítésűvel össze sem lehet hasonlítani.
paradicsom gomba

