Barackos csirkeragu
(főétel)

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell, 1 konzerv barack, 200 ml főzőtejszín, 1 teáskanálnyi só, 1 evőkanál olaj,Elkészítés:
A barackos csirkeragu a gyümölcsös raguk non plus ultrája. Nagyon imádom. A hús sós, a tejszín pedig kellemesen kiemeli a barack finom, édes ízét. Minden évben, amikor elkészülnek a barack befőttek muszáj letesztelnem "őket" egy barackos csirkeraguval :-)
Pillanatok alatt elkészül.
A csirkemellet megmosom és vékony, hosszúkás csíkokra vágom.
Az olajat felhevítem, majd beleteszem a csíkokat és megsózom.
A csíkok pillanatok alatt kifehérednek, és amikor elkezd a szélük megbarnulni, akkor ráöntök egy fél pohár vizet.
Fedő alatt kb. 5-8 percig még főzöm, majd hozzáöntöm a barack levét és a felkockázott barackot.
Megint főzöm 5-8 percig, hogy összeérjenek az ízek, majd beleöntöm a tejszínt.
Felforralom, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg a tejszín besűrűsödik.
Általában rizskörettel szoktam tálalni.
Pillanatok alatt elkészül.
A csirkemellet megmosom és vékony, hosszúkás csíkokra vágom.
Az olajat felhevítem, majd beleteszem a csíkokat és megsózom.
A csíkok pillanatok alatt kifehérednek, és amikor elkezd a szélük megbarnulni, akkor ráöntök egy fél pohár vizet.
Fedő alatt kb. 5-8 percig még főzöm, majd hozzáöntöm a barack levét és a felkockázott barackot.
Megint főzöm 5-8 percig, hogy összeérjenek az ízek, majd beleöntöm a tejszínt.
Felforralom, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg a tejszín besűrűsödik.
Általában rizskörettel szoktam tálalni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rakott krumpli
A rakott krumpli az egyik legegyszerűbb rakott étel. Ha van otthon egy kis kolbász, tojás és krumpli, könnyen összedobható.
tojás kolbász krumpli

Hagymás rostélyos krumplipürével
A hagymás rostélyos - szerény véleményem szerint - a legfinomabb étel a világon. A hagyma édes, a marha enyhén sós, és ezt a krumplipüré koronázza meg. Ha tehetném, minden nap ezt főznék :-)
marha rostélyos vöröshagyma krumpli