Citromos - borsos halfilé vajon sütve
(főétel)

Hozzávalók:
6-8 szelet halfilé, 1 citrom, só, őrölt fehérbors,Elkészítés:
A citromos - borsos halfilé a párom nagy kedvence. A lányok nem annyira szeretik, de azért néha rá tudom Őket venni arra, hogy ez legyen az ebéd.
Az elkészítése nagyon egyszerű, és az eredmény valami fantasztikus! :-)
Szinte bármilyen tengeri halfilével elkészíthető, bár személy szerint a Pangasius-t nem szeretem.
Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi vajat teszek, majd felhevítem. Amikor a vaj megolvadt, alaposan megsózom a halfiléket, majd a serpenyőbe teszem.
Félbevágom a citromot, és a levét rácsavarom a filékre. Ezután ízlés szerint megborsozom.
Mind a két felét megsütöm. Ha felitta a vajat kész is van.
Párolt brokkolival és kápia paprikával szoktam tálalni.
Az elkészítése nagyon egyszerű, és az eredmény valami fantasztikus! :-)
Szinte bármilyen tengeri halfilével elkészíthető, bár személy szerint a Pangasius-t nem szeretem.
Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi vajat teszek, majd felhevítem. Amikor a vaj megolvadt, alaposan megsózom a halfiléket, majd a serpenyőbe teszem.
Félbevágom a citromot, és a levét rácsavarom a filékre. Ezután ízlés szerint megborsozom.
Mind a két felét megsütöm. Ha felitta a vajat kész is van.
Párolt brokkolival és kápia paprikával szoktam tálalni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Spékelt sült pulyka felsőcomb
Ez a recept anyukám régi receptje. Nagyon szeretem.
Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.
pulyka felsőcomb krumpli szalonna

Töltött sült karfiol
Az utóbbi időben, főleg a kisebbik lánykám ösztönzésére egyre több vegetáriánus ételt főzök. Bár a vega sültek nem mindig szépek ez a töltött sült karfiolról nem mondható.
karfiol zsemlemorzsa gesztenye