Spenót
(főétel)
Hozzávalók:
1 cs mirelit spenót, 1 kg krumpli, olaj, 2-3 ek liszt, személyenként 1 tojás, 1/2 dl tej,Elkészítés:
A spenót gazdag vasban és c vitaminban. Télen kötelező.
A tejben 20 percig főzöm a spenótot, majd 1 mokkás kanál sót adok hozzá, majd vékony rántással berántom.
A krumplit megpucolom, és kb 2 centis kockákra vágom, majd enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a krumplit egy tányérba teszem, öntök rá a spenót szószból, majd egy tükörtojást teszek a tetejére.
A tejben 20 percig főzöm a spenótot, majd 1 mokkás kanál sót adok hozzá, majd vékony rántással berántom.
A krumplit megpucolom, és kb 2 centis kockákra vágom, majd enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a krumplit egy tányérba teszem, öntök rá a spenót szószból, majd egy tükörtojást teszek a tetejére.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Sóskamártás
A sóska gazdag vasban és C vitaminban. Télen kötelező.
sóska krumpli tojás
Zöldbabfőzelék
Bevallom, a zöldbabfőzelék nekem sem volt a kedvencem gyerekkoromban.
De mint az én anyukám nekem, én is gyakran főzök a lányaimnak, mert gazdag vitamin és rost forrás.
zöldbab liszt olaj