Sóskamártás

(főétel)

Sóskamártás

Hozzávalók:

1 cs mirelit sóska, , 1/2 dl tej, olaj, liszt, ecet, cukor, személyenként 1 tojás,

Elkészítés:

A sóska gazdag vasban és C vitaminban. Télen kötelező. 

A tejben, lassú tűzön kb 20 percig főzöm a sóskát. Nagyjából úgy, hogy ebben olvadjon ki. Amennyiben nem mirelit sóskából csináljuk, akkor ne felejtsük a megmosott sóskalevelek közepén lévő eret kivenni, mert az elég kemény, és szálkaként marad a mártásban.

Ha a sóska krémes lett, hozzáadok 1 mokkás kanál sót, és vékony rántással berántom.
2 evőkanál cukrot adok hozzá és pici ecettel ízesítem.

A krumplit megpucolom és megmosom. Után kb 2 cm-es kockákra vágom és enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a tányérba teszem a krumplit, majd leöntöm sóska szósszal. Ezután teszem a tetejére a tükörtojást.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

Bevallom, a zöldbabfőzelék nekem sem volt a kedvencem gyerekkoromban. De mint az én anyukám nekem, én is gyakran főzök a lányaimnak, mert gazdag vitamin és rost forrás.
zöldbab liszt olaj

Borsó főzelék

Borsó főzelék

A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sóska, krumpli, tojás