Sóskamártás

(főétel)

Sóskamártás

Hozzávalók:

1 cs mirelit sóska, , 1/2 dl tej, olaj, liszt, ecet, cukor, személyenként 1 tojás,

Elkészítés:

A sóska gazdag vasban és C vitaminban. Télen kötelező. 

A tejben, lassú tűzön kb 20 percig főzöm a sóskát. Nagyjából úgy, hogy ebben olvadjon ki. Amennyiben nem mirelit sóskából csináljuk, akkor ne felejtsük a megmosott sóskalevelek közepén lévő eret kivenni, mert az elég kemény, és szálkaként marad a mártásban.

Ha a sóska krémes lett, hozzáadok 1 mokkás kanál sót, és vékony rántással berántom.
2 evőkanál cukrot adok hozzá és pici ecettel ízesítem.

A krumplit megpucolom és megmosom. Után kb 2 cm-es kockákra vágom és enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a tányérba teszem a krumplit, majd leöntöm sóska szósszal. Ezután teszem a tetejére a tükörtojást.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Vajbab főzelék

Vajbab főzelék

A vajbab főzelék egy nagyon egyszerű, éppen ezért ideális hétköznapi ebéd. 15 perc alatt kész, így ha sok dolgom van délelőtt, mielőtt a lányokért mennék az iskolába, gyorsan össze tudom dobni.
vajbab tejföl liszt ecet

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsó főzeléknek a színe a legjobb. Nagyon klassz okker színe van. Finom és tápláló. Örökmozgó gyerekkel rendelkező családban elengedhetetlen kelléke az étrendnek.
sárgaborsó liszt só

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sóska, krumpli, tojás