Sóskamártás
(főétel)

Hozzávalók:
1 cs mirelit sóska, só, 1/2 dl tej, olaj, liszt, ecet, cukor, személyenként 1 tojás,Elkészítés:
A sóska gazdag vasban és C vitaminban. Télen kötelező.
A tejben, lassú tűzön kb 20 percig főzöm a sóskát. Nagyjából úgy, hogy ebben olvadjon ki. Amennyiben nem mirelit sóskából csináljuk, akkor ne felejtsük a megmosott sóskalevelek közepén lévő eret kivenni, mert az elég kemény, és szálkaként marad a mártásban.
Ha a sóska krémes lett, hozzáadok 1 mokkás kanál sót, és vékony rántással berántom.
2 evőkanál cukrot adok hozzá és pici ecettel ízesítem.
A krumplit megpucolom és megmosom. Után kb 2 cm-es kockákra vágom és enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a tányérba teszem a krumplit, majd leöntöm sóska szósszal. Ezután teszem a tetejére a tükörtojást.
A tejben, lassú tűzön kb 20 percig főzöm a sóskát. Nagyjából úgy, hogy ebben olvadjon ki. Amennyiben nem mirelit sóskából csináljuk, akkor ne felejtsük a megmosott sóskalevelek közepén lévő eret kivenni, mert az elég kemény, és szálkaként marad a mártásban.
Ha a sóska krémes lett, hozzáadok 1 mokkás kanál sót, és vékony rántással berántom.
2 evőkanál cukrot adok hozzá és pici ecettel ízesítem.
A krumplit megpucolom és megmosom. Után kb 2 cm-es kockákra vágom és enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a tányérba teszem a krumplit, majd leöntöm sóska szósszal. Ezután teszem a tetejére a tükörtojást.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Zöldbabfőzelék
Bevallom, a zöldbabfőzelék nekem sem volt a kedvencem gyerekkoromban.
De mint az én anyukám nekem, én is gyakran főzök a lányaimnak, mert gazdag vitamin és rost forrás.
zöldbab liszt olaj

Tökfőzelék
Egyik nyáron véletlenül ültettünk főzni való tököt. Tényleg véletlen volt, mert a vetőmag csomagolásán nem az volt. Valószínűleg a csomagoló üzemben követtek el hibát elősegítve ezzel minket, hogy megtanuljuk a tökfőzelék készítését.
Bár olyan gyereket nem ismerek, aki szeretné a tökfőzeléket, azért egy évben egyszer ott a helye az asztalon.
főzőtök kapor liszt