Zöldbabfőzelék

(főétel)

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók:

1 kg zöldbab (lehet fagyasztott is), 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál só,

Elkészítés:

Bevallom, a zöldbabfőzelék nekem sem volt a kedvencem gyerekkoromban.
De mint az én anyukám nekem, én is gyakran főzök a lányaimnak, mert gazdag vitamin és rost forrás.
 
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A zöldbabot sós bő vízben megfőzöm, úgy hogy maradjon lé alatta.
Az olajat felforrósítom és ráöntöm a lisztet. A tűzön kevergetem, addig amíg arany barna nem lesz. Öntök rá annyi vizet, amit folyamatos kevergetés mellett felvesz. Akkor jó ha csomómentes és kicsit krémesnek néz ki.
A forrásban lévő zöldbabba beleöntöm, jó átkeverem és kész.
Tálalhatjuk magában, de tojással vagy fasírttal is.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Spenót

Spenót

A spenót gazdag vasban és c vitaminban. Télen kötelező.
spenót krumpli tojás

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Hagyományos újévi étel, hogy bőséges legyen az év. A lényeg, hogy másodikára nem maradhat és azé a pénz, aki megfőzi.
lencse újév gazdagság virsli

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

zöldbab, liszt, olaj