Grízes tészta
(főétel)
Hozzávalók:
1 bögre búzadara, 1 ek olaj, 1 csomag metélt tészta, 10 dkg porcukor, só,Elkészítés:
Kis lábasba 1 ek olajat öntök, és 1 bögre búzadarát fakanállal kevergetve kicsit megpirítok rajta.
Ha megpirult, kis lángon hagyom, és hozzáöntök 1 kávéspohár vizet, és kevergetve készre főzöm.
A tésztás enyhén sós vízben megfőzöm, majd hozzákeverem a kész grízhez.
Tálaláskor megszórom porcukorral.
Ha megpirult, kis lángon hagyom, és hozzáöntök 1 kávéspohár vizet, és kevergetve készre főzöm.
A tésztás enyhén sós vízben megfőzöm, majd hozzákeverem a kész grízhez.
Tálaláskor megszórom porcukorral.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Káposztás tészta
Amikor gyerek voltam a káposztás tésztát mindig cukorral ettem. Aztán amikor már felnőttem, átszoktam a sós-borsos változatra.
Vicces, hogy most a gyerekek miatt ismét visszaszoktam a cukros ízesítésre.
Még 10-15 év és újra sóval és borssal esszük :-)
káposzta olaj tészta
Sajtos tészta
Nálunk a sajtos tészta nagyon gyakran volt ebéd, amikor gyerek voltam.
Persze régen pirított szalonnával ettük, de az ma már azért kicsit idejét múlt, ezért könnyítettük kicsit rajta.
sajt sonka tészta tejföl