Sajtos tészta

(főétel)

Sajtos tészta

Hozzávalók:

20-25 dkg gépsonka, 15-20 dkg trapista sajt, 1 kg spagetti tészta, tejföl, vaj, só, olaj,

Elkészítés:

Nálunk a sajtos tészta nagyon gyakran volt ebéd, amikor gyerek voltam.
Persze régen pirított szalonnával ettük, de az ma már azért kicsit idejét múlt, ezért könnyítettük kicsit rajta.

A gépsonkát apró csíkokra vágjuk majd serpenyőben vajon megpirítjuk.
A tésztát sós, olajon vízben megfőzzük, majd beleforgatjuk a megpirított sonkába.

Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt. A még meleg tésztára kevés sajtot reszelünk.

Fogyasztás előtt szórjuk meg reszelt sajttal.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kefires lángos

Kefires lángos

A lángos a nyár elengedhetetlen kelléke. Degeszre szoktuk enni magunkat belőle.
lángos tejföl fokhagyma

Borsó pörkölt

Borsó pörkölt

Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)
borsó tészta pörkölt

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sajt, sonka, tészta, tejföl