Káposztás tészta

(főétel)

Káposztás tészta

Hozzávalók:

egy kisebb fej káposzta, olaj, , fodros nagykocka tészta,

Elkészítés:

Amikor gyerek voltam a káposztás tésztát mindig cukorral ettem. Aztán amikor már felnőttem, átszoktam a sós-borsos változatra.
Vicces, hogy most a gyerekek miatt ismét visszaszoktam a cukros ízesítésre.
Még 10-15 év és újra sóval és borssal esszük :-)

Az elkészítése borzasztóan egyszerű.
A káposztát megmosom, leveszem a külső leveleket, majd 4 felé vágom.
Almareszelővel lereszelem (vagy reszelő almareszelő oldalával) úgy, hogy a torzsa megmaradjon.
Két nagy kanál sót teszek rá, kézzel összedolgozom, majd állni hagyom 10-15 percig.

Egy serpenyőben kevés olajat öntök és felhevítem, majd alaposan kinyomkodva a káposztát beleteszem.
Fedő alatt, kis lángon párolom. Néha átkutyulom, hogy mindenhol alaposan megpárolódjon.
Ha jól megpuhult, és egy kicsit megbarnult, hozzáadom az enyhén sós vízben kifőzött tésztát és alaposan összeforgatom.

Tálaláskor ízlés szerint megszórható cukorral, vagy kevés sóval és borssal.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Krumpli nudli

Krumpli nudli

A krumplinudli a szilvás gombóc elengedhetetlen kísérője. Mivel a tésztája ugyanaz, így általában mindkettőt szoktam csinálni egyszerre.
liszt olaj krumpli

Kefires lángos

Kefires lángos

A lángos a nyár elengedhetetlen kelléke. Degeszre szoktuk enni magunkat belőle.
lángos tejföl fokhagyma

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

káposzta, olaj, tészta