Káposztás tészta

(főétel)

Káposztás tészta

Hozzávalók:

egy kisebb fej káposzta, olaj, , fodros nagykocka tészta,

Elkészítés:

Amikor gyerek voltam a káposztás tésztát mindig cukorral ettem. Aztán amikor már felnőttem, átszoktam a sós-borsos változatra.
Vicces, hogy most a gyerekek miatt ismét visszaszoktam a cukros ízesítésre.
Még 10-15 év és újra sóval és borssal esszük :-)

Az elkészítése borzasztóan egyszerű.
A káposztát megmosom, leveszem a külső leveleket, majd 4 felé vágom.
Almareszelővel lereszelem (vagy reszelő almareszelő oldalával) úgy, hogy a torzsa megmaradjon.
Két nagy kanál sót teszek rá, kézzel összedolgozom, majd állni hagyom 10-15 percig.

Egy serpenyőben kevés olajat öntök és felhevítem, majd alaposan kinyomkodva a káposztát beleteszem.
Fedő alatt, kis lángon párolom. Néha átkutyulom, hogy mindenhol alaposan megpárolódjon.
Ha jól megpuhult, és egy kicsit megbarnult, hozzáadom az enyhén sós vízben kifőzött tésztát és alaposan összeforgatom.

Tálaláskor ízlés szerint megszórható cukorral, vagy kevés sóval és borssal.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tejszínes gombapaprikás

Tejszínes gombapaprikás

A gombapaprikás a család kedvence. Amikor a nagylánynak kivették a manduláját, csak ezt volt hajlandó megenni. Ha néhány apró trükköt bevetsz, könnyen lehet, hogy ez lesz a család új kedvence.
gomba tészta paprika

Húsos tészta

Húsos tészta

Amikor gyerek voltam, sokszor volt otthon ez az ebéd. Részben mert olcsó, könnyen elkészíthető, és persze mert imádtuk. Mára már megkopott a népszerűsége, de azért néha csak nosztalgiából szoktam csinálni.
darálthús paradicsom hagyma spagetti

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

káposzta, olaj, tészta