Mandulás csirkemell krumplipürével

Mandulás csirkemell krumplipürével

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé, 15 dkg szeletetl mandula, 2 db tojás, 4 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, 80 dkg krumpli, 4 dkg vaj, , 1,5 dl tej,

Elkészítés:

A mandula felét elkeverjük a zsemlemorzsával. A csirkemelleket szeleteljük , sózzuk, majd először megforgatjuk a lisztben, a felvert sózott tojásban és a mandulás prézliben. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, összetörjük és hozzákeverjük a tejet és a vajat. Száraz serpenyőben megpirítom a maradék mandulát, majd belekeverem a krumplipürébe.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Citromos - borsos halfilé vajon sütve

Citromos - borsos halfilé vajon sütve

A citromos - borsos halfilé a párom nagy kedvence. A lányok nem annyira szeretik, de azért néha rá tudom Őket venni arra, hogy ez legyen az ebéd.
halfilé citrom só bors

Paradicsomos káposzta

Paradicsomos káposzta

A paradicsomos káposztát gyerekkoromban sokszor fokhagymás, sült oldalassal ettük. Nagyon imádtam, mert egyszerre volt sós és édes. Gyermekkorom ételei közül egyértelműen ez az egyik nagy favorit :-)
káposzta sűrített paradicsom cukor

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá