Tejbegríz

(főétel)

Tejbegríz

Hozzávalók:

1,5 l tej, 3 ek. cukor, 20 dkg búzadara, cukrozott kakaópor,

Elkészítés:

Sokaknál nem, de nálunk a tejbegríz főétel.
Persze amikor ez az ebéd, a párom duzzog, de a gyerekek számára igazi ünnep, amikor ez kerül az asztalra, így a világ egyensúlyban marad :-)

Faék egyszerűségű étel.
A tejet felmelegítem és beleteszem a cukrot. Szilikonos habverővel kevergetem amíg a cukor el nem olvad. Beleteszem a búzadarát és folyamatos kevergetés mellett puhára főzöm. Kitartóan kell keverni nehogy csomós legyen!  Akkor jó, ha se nem tejszerű se nem "kemény". Tálaláskor  ízlés szerint meghintem kakaóporral.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Hagymás rostélyos krumplipürével

Hagymás rostélyos krumplipürével

A hagymás rostélyos - szerény véleményem szerint - a legfinomabb étel a világon. A hagyma édes, a marha enyhén sós, és ezt a krumplipüré koronázza meg. Ha tehetném, minden nap ezt főznék :-)
marha rostélyos vöröshagyma krumpli

Milánói makaróni

Milánói makaróni

A bolognai után gondoltam megpróbálom a milánóit is. Sokszor ettem fiatalkoromban, de jellemzően az üveges-, előre elkészített milánóit vásároltuk, és bár annak még ma is imádom az ízét, a saját készítésűvel össze sem lehet hasonlítani.
paradicsom gomba

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tej, búzadara, kakaó