Mézes - Paradicsomos csirkecombok

Mézes - Paradicsomos csirkecombok

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb,, 2 szál sárgarépa,, 2 szál fehérrépa,, 1 közepes cékla,, 2 szál zeller,, 4-5 szem krumpli., 3 gerezd fokhagyma,, 1 kis konzerv sűrített paradicsom,, 2 evőkanál olivaolaj,, 2 evőkanál méz, ,

Elkészítés:

A "mézes - paradicsomos csirkecombok" nagyon hamar bekerült a kedvenc receptek közé. A méz, a paradicsom és a cékla édes íze remekül passzol a sült csirke sós ízéhez.

A sűrített paradicsomot és a mézet egy pohárban összekeverem a szétnyomott fokhagymával.

A megmosott combokat besózom, majd bekenem őket ezzel a szósszal. Jó vastagon kenhetjük.

A bekent combokat tepsibe tesszük. Lehetőleg tegyünk alá sütőpapírt. A combok mellé betehetjük a megmosott, meghámozott zöldségeket. (a krumplit érdemes négyfelé vágni, hogy jól átsüljön)

Meglocsoljuk az előkészített tepsit olivaolajjal (vagy ami van otthon) és alufóliával lefedjük.

40 - 45 percig, közepes hőmérsékleten sütjük, majd levehetjük róla a fóliát és még kb 20 - 25 percig anélkül sütjük, hogy a teteje megpiruljon.
 

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Chilis-mézes csirkemell

Chilis-mézes csirkemell

Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
mustár méz csirkemell

Csirkecombok zöldségágyon

Csirkecombok zöldségágyon

A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
csirkecomb sárgarépa gomba kelbimbó zeller

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirke, zeller, méz, paradicsom, fokhagyma

Szólj hozzá