Gombás-spenótos sertésszűz

Gombás-spenótos sertésszűz

Hozzávalók:

80 dkg sertésszűz, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg leveles spenót, 4 dl tej, 25 dkg csiperkegomba, 3 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, fél kávéskanál őrölt szerecsendió, , bors, olaj,

Elkészítés:

A húsból 5 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd kevés olajon serpenyőben mindkét oldalát 1-1 perc alatt elősütjük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rövid ideig együtt pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót. Folyamatos keverés mellett felöntjük tejjel, majd összeforraljuk mártássá.
A megmosott, lecsepegtetett gombát cikkekre vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. A megmosott, lecsepegtetett spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymával, sózzuk.
A hússzeleteket tepsibe helyezzük, mindegyikre spenótot teszünk, majd egy másik hússzeletet, pirított gombát, végül leöntjük a mártással.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mézes - Paradicsomos csirkecombok

Mézes - Paradicsomos csirkecombok

A mézes - paradicsomos csirkecombok nagyon hamar bekerült a kedvenc receptek közé. A méz, a paradicsom és a cékla édes íze remekül passzol a sült csirke sós ízéhez.
csirke zeller méz paradicsom fokhagyma

Sörtészta

Sörtészta

A sörtészta panírként isteni a húsokon. Amikor nincs kedvem a rendes panírral pepecselni gyakran használok sörtésztát.
sör liszt olaj tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá