Gombával és parmezánnal töltött karaj
(főétel)

Hozzávalók:
30 dkg csiperkegomba, 80 dkg sertéskarajfilé egyben, 12 levél bazsalikom, 10 szál friss kakukkfű, 10 dkg leveles spenót, 2 db száraz zsemle, 10 dkg reszelt parmezán, olaj, só, bors,Elkészítés:
A megmosott, lecsepegtetett gombát cikkekre vágjuk, kevés olajon lepirítjuk.
A karajt hosszában félig bevágjuk, kiklopfoljuk, hogy egy nagy téglalap legyen belőle. Sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta az aprított zöldfűszereket és a megmosott, lecsepegtetett spenótot.
Rámorzsoljuk a zsemlét, megszórjuk a reszelt parmezánnal és a pirított gombával. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percet.
A karajt hosszában félig bevágjuk, kiklopfoljuk, hogy egy nagy téglalap legyen belőle. Sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta az aprított zöldfűszereket és a megmosott, lecsepegtetett spenótot.
Rámorzsoljuk a zsemlét, megszórjuk a reszelt parmezánnal és a pirított gombával. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percet.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Klasszikus karácsonyi pulykasült
Karácsony közeledtével mindig előkerül a pulykasült recept. Már hetekkel az ünnep előtt nézegetjük a bébi pulykákat és felidézzük az elmúlt évek ünnepeit.
A karácsonyi pulyka elkészítése nem egyszerű, de az ünnepi hangulat elengedhetetlen kelléke nálunk :-)
pulyka gesztenye alma körte szalonna fehérbor

Rozé kacsamell
Az utóbbi időben a karácsonyi vacsora nálunk a rozé kacsamell. A lányok nagyon szeretik, és az évek alatt nekem is az egyik nagy kedvencem lett.
