Gombával és parmezánnal töltött karaj

(főétel)

Gombával és parmezánnal töltött karaj

Hozzávalók:

30 dkg csiperkegomba, 80 dkg sertéskarajfilé egyben, 12 levél bazsalikom, 10 szál friss kakukkfű, 10 dkg leveles spenót, 2 db száraz zsemle, 10 dkg reszelt parmezán, olaj, , bors,

Elkészítés:

A megmosott, lecsepegtetett gombát cikkekre vágjuk, kevés olajon lepirítjuk.
A karajt hosszában félig bevágjuk, kiklopfoljuk, hogy egy nagy téglalap legyen belőle. Sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta az aprított zöldfűszereket és a megmosott, lecsepegtetett spenótot.
Rámorzsoljuk a zsemlét, megszórjuk a reszelt parmezánnal és a pirított gombával. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percet.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Klasszikus karácsonyi pulykasült

Klasszikus karácsonyi pulykasült

Karácsony közeledtével mindig előkerül a pulykasült recept. Már hetekkel az ünnep előtt nézegetjük a bébi pulykákat és felidézzük az elmúlt évek ünnepeit. A karácsonyi pulyka elkészítése nem egyszerű, de az ünnepi hangulat elengedhetetlen kelléke nálunk :-)
pulyka gesztenye alma körte szalonna fehérbor

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

A csirkerolád viszonylag új elem nálunk a konyhába, de már az első próbálkozásaimat is nagy siker övezte itthon. Persze a főzőműsorok tele vannak ilyen ételekkel, de higgyétek el, egyáltalán nem olyan könnyű megtalálni a megfelelő technikát, de ha egyszer ráérzel, utána már nem okoz problémát a továbbfejlesztés :-)
csirkemell bacon sajt sonka

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből