Gombával és parmezánnal töltött karaj
(főétel)

Hozzávalók:
30 dkg csiperkegomba, 80 dkg sertéskarajfilé egyben, 12 levél bazsalikom, 10 szál friss kakukkfű, 10 dkg leveles spenót, 2 db száraz zsemle, 10 dkg reszelt parmezán, olaj, só, bors,Elkészítés:
A megmosott, lecsepegtetett gombát cikkekre vágjuk, kevés olajon lepirítjuk.
A karajt hosszában félig bevágjuk, kiklopfoljuk, hogy egy nagy téglalap legyen belőle. Sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta az aprított zöldfűszereket és a megmosott, lecsepegtetett spenótot.
Rámorzsoljuk a zsemlét, megszórjuk a reszelt parmezánnal és a pirított gombával. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percet.
A karajt hosszában félig bevágjuk, kiklopfoljuk, hogy egy nagy téglalap legyen belőle. Sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta az aprított zöldfűszereket és a megmosott, lecsepegtetett spenótot.
Rámorzsoljuk a zsemlét, megszórjuk a reszelt parmezánnal és a pirított gombával. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percet.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott csirkemell
A rántott csirkemell ellen egyetlen dolog szól csak. Nagyon utálom elmosogatni a fritőzt. Persze a végeredmény miatt megéri.
csirkemell filé tojás liszt zsemlemorzsa

Rántott csirke felsőcomb
A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.
csirkecomb tojás liszt zsemlemorzsa
