Gombával és parmezánnal töltött karaj

(főétel)

Gombával és parmezánnal töltött karaj

Hozzávalók:

30 dkg csiperkegomba, 80 dkg sertéskarajfilé egyben, 12 levél bazsalikom, 10 szál friss kakukkfű, 10 dkg leveles spenót, 2 db száraz zsemle, 10 dkg reszelt parmezán, olaj, , bors,

Elkészítés:

A megmosott, lecsepegtetett gombát cikkekre vágjuk, kevés olajon lepirítjuk.
A karajt hosszában félig bevágjuk, kiklopfoljuk, hogy egy nagy téglalap legyen belőle. Sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta az aprított zöldfűszereket és a megmosott, lecsepegtetett spenótot.
Rámorzsoljuk a zsemlét, megszórjuk a reszelt parmezánnal és a pirított gombával. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percet.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sörtészta

Sörtészta

A sörtészta panírként isteni a húsokon. Amikor nincs kedvem a rendes panírral pepecselni gyakran használok sörtésztát.
sör liszt olaj tojás

Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb

Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb

Nálunk a csirke alap étel :-) A lányok jobban szeretik, mint a sertés-, vagy marha húst, így elég gyakran kerül az asztalra valamilyen csirke. Persze ehhez nagyon sokféle képpen kell elkészítenem, hogy ne legyenek unalmasak az ebédek. Az egyik ilyen variáció a mustáros - fokhagymás mártásban sült csirke.
csirkecomb liszt fokhagyma

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá