Húsos tészta

Húsos tészta

Hozzávalók:

40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 4 szem paradicsom, 1 TV paprika, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 teás kanál só, olaj, 30 dkg spagetti tészta,

Elkészítés:

Amikor gyerek voltam, sokszor volt otthon ez az ebéd. Részben mert olcsó, könnyen elkészíthető, és persze mert imádtuk.
Mára már megkopott a népszerűsége, de azért néha csak nosztalgiából szoktam csinálni.

Az elkészítés egy egyszerű pörkölt alappal indul.
A hagymát felkockázom, hozzáadom a sót, és olajon megpirítom.
Ha kész, lehúzom a gázról, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadom az őrölt pirospaprikát. Amikor elkevertem, hozzáadok egy csésze vizet, hogy nehogy megkeseredjen a paprika.

A paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágom és hozzáadom a paprikás hagymához.
Alaposan összekeverem, és hozzáadok még egy csésze vizet.
Fedő alatt 10 percig főzöm, hogy a paradicsom és a paprika összeessen.

Ezután hozzáadom a darálthúst. Alaposan szétnyomkodom közepes lángon, hogy a hús kifehéredjen és elváljon. A lényeg itt azon van, hogy minél kisebb darabokra passzírozzam a darált húst, különben nagyobb darabokban fő meg, és az nem túl jó a tésztához.
Ezután annyi vizet adok hozzá, hogy alaposan ellepje.

30 percig kis lángon főzöm. Figyeljünk oda rá, hogy maradjon alatta szaft.

Közben sós vízben felteszem a spagettit.
Ha kész a darált hús, belekeverem a tésztát.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó pörkölt

Borsó pörkölt

Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)
borsó tészta pörkölt

Káposztás tészta

Káposztás tészta

Amikor gyerek voltam a káposztás tésztát mindig cukorral ettem. Aztán amikor már felnőttem, átszoktam a sós-borsos változatra. Vicces, hogy most a gyerekek miatt ismét visszaszoktam a cukros ízesítésre. Még 10-15 év és újra sóval és borssal esszük :-)
káposzta olaj tészta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

darálthús, paradicsom, hagyma, spagetti

Szólj hozzá