Borsó pörkölt
(főétel)

Hozzávalók:
1 kg zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt piros paprika, só, olaj, 1 zacskó kagyló tészta,Elkészítés:
Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)
Az elkészítése ugyanúgy indul, mint bármelyik pörköltté.
Hagymát megpucolom, apró kockákra vágom, pici olajon üvegesre pirítom.
Lehúzom a tűzről és beleteszem az őrölt piros paprikát. Kicsi vizet teszek rá, majd beleöntöm a megmosott borsót.
Felöntöm vízzel és megsózom. Fedő alatt puhára főzöm.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm.
A szemnek is gyönyörű ahogy a borsószemek, mint igazgyöngyök csücsülnek a kagylóban.
Ízlés szerint tehető rá tejföl, de tálalható céklával, csemege uborkával, vagy kovászos uborkával.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó főzelék
A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó

Borsó leves
A borsóleves a levesek között a kedvenc. Nagyon finom, sokféle íz keveredik benne, és persze a gyerekek kedvence a csipetke.
borsó sárgarépa petrezselyem

Csirke pörkölt
A csirkepörkölt nálunk abszolút favorit. A lányok csak szaftos tésztának hívják, és persze sosem tudok belőle eleget főzni :-)
csirke tészta paprika paradicsom