Rántott gomba

Rántott gomba

Hozzávalók:

1/2 kg gomba (csiperke vagy laska), 2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, , olaj,

Elkészítés:

Néha csinálunk a lányokkal rántott mindenséges napot. Ilyenkor mindenfélét kirántunk és abból csinálunk rántott mindenséges tálat :-)
A lényege, hogy mindenféle ropogósra rántott finomság legyen benne.
 
Szinte ugyanaz minden, mint a rántott csirkénél, csak persze gombával.

Az elkészítése egyszerű.
A gombát megpucolom és alaposan megmosom. 
Egy tányérba beleütöm a tojásokat, majd hozzáadok 2 csipet sót és jó alaposan elkeverem.
Egy második tálba lisztet-, egy harmadikba pedig zsemlemorzsát öntök.
A gombát először a lisztben forgatom meg, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.

~170 fokos olajban 10 perc alatt barnára sütöm.
Tálalható rizzsel és tartár mártással, de nagyon finom sült krumplival is.  


Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt

A Stefánia vagdalt nagy kedvenc. Gyakran okoz dilemmát, hogy amikor fasírtot csinálunk, akkor milyen legyen. Sima, golyó, vagy tojással töltött, esetleg Stefánia vagdalt. Persze mindig az dönt, hogy épp mennyi időm van elkészíteni.
sertéscomb tojás pirospaprika fokhagyma só

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

gomba, tojás, olaj, , liszt, zsemlemorzsa

Szólj hozzá