Sült kacsacomb

(főétel)

Sült kacsacomb

Hozzávalók:

6 db kacsacomb, só, bors, 0,5 dl olaj,

Elkészítés:

A sült kacsacomb receptjét egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam.
Az első alkalommal kicsit túl sütöttem, ezért azóta nagyon figyelem süléskor, hogy a legjobb állapotában kerüljön a tányérra.

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A kacscombokat megmosom, megtisztítom és bedörzsölöm jó sok sóval. Két - három helyen belevágok, hogy jól átsüljön.
Szoktam rá tenni egy kevés borsot is, de mivel a lányok nem rajonganak érte, így tényleg csak keveset. De bátrabbak hinthetik egy kicsit több borssal is. :-)
Mély tepsibe teszem, és egy kevés vizet és olajat öntök alá.

Fontos, hogy letakarjuk sütés közben, különben kiszárad. Egy óra elteltével leveszem le a kacsacombokról az alufóliát, és kb 40-45 percig még úgy sütöm. Folyamatosan figyelem, és néha megforgatom a combokat.

Krumplipürével és céklasalátával isteni :-)

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott csirkemell

Rántott csirkemell

A rántott csirkemell ellen egyetlen dolog szól csak. Nagyon utálom elmosogatni a fritőzt. Persze a végeredmény miatt megéri.
csirkemell filé tojás liszt zsemlemorzsa

Sült egész csirke

Sült egész csirke

A sült egész csirke azért nagyszerű választás, mert szinte mindenki mást szeret a sült csirkében. Van, aki a combját és van aki mellét. Én nagyon szeretem a szárnyát is. Amikor egész csirkét sütök, az ebéd jobban hasonlít egy kőkorszaki örömünnepre, mint egy vasárnapi ebédre :-)
csirke só olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kacsa comb,

Szólj hozzá