Sült kacsacomb

(főétel)

Sült kacsacomb

Hozzávalók:

6 db kacsacomb, só, bors, 0,5 dl olaj,

Elkészítés:

A sült kacsacomb receptjét egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam.
Az első alkalommal kicsit túl sütöttem, ezért azóta nagyon figyelem süléskor, hogy a legjobb állapotában kerüljön a tányérra.

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A kacscombokat megmosom, megtisztítom és bedörzsölöm jó sok sóval. Két - három helyen belevágok, hogy jól átsüljön.
Szoktam rá tenni egy kevés borsot is, de mivel a lányok nem rajonganak érte, így tényleg csak keveset. De bátrabbak hinthetik egy kicsit több borssal is. :-)
Mély tepsibe teszem, és egy kevés vizet és olajat öntök alá.

Fontos, hogy letakarjuk sütés közben, különben kiszárad. Egy óra elteltével leveszem le a kacsacombokról az alufóliát, és kb 40-45 percig még úgy sütöm. Folyamatosan figyelem, és néha megforgatom a combokat.

Krumplipürével és céklasalátával isteni :-)

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Spékelt sült pulykacomb

Spékelt sült pulykacomb

Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept. Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot. Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt maganra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)
pulykacomb szalonna

Összedobálós sűlt finomság

Összedobálós sűlt finomság

Ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra felmerült bennem, hogy ezt nagyon jól lehetne variálni. Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kacsa comb,