Sült kacsacomb
(főétel)
Hozzávalók:
6 db kacsacomb, só, bors, 0,5 dl olaj,Elkészítés:
A sült kacsacomb receptjét egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam.
Az első alkalommal kicsit túl sütöttem, ezért azóta nagyon figyelem süléskor, hogy a legjobb állapotában kerüljön a tányérra.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A kacscombokat megmosom, megtisztítom és bedörzsölöm jó sok sóval. Két - három helyen belevágok, hogy jól átsüljön.
Szoktam rá tenni egy kevés borsot is, de mivel a lányok nem rajonganak érte, így tényleg csak keveset. De bátrabbak hinthetik egy kicsit több borssal is. :-)
Mély tepsibe teszem, és egy kevés vizet és olajat öntök alá.
Fontos, hogy letakarjuk sütés közben, különben kiszárad. Egy óra elteltével leveszem le a kacsacombokról az alufóliát, és kb 40-45 percig még úgy sütöm. Folyamatosan figyelem, és néha megforgatom a combokat.
Krumplipürével és céklasalátával isteni :-)
Az első alkalommal kicsit túl sütöttem, ezért azóta nagyon figyelem süléskor, hogy a legjobb állapotában kerüljön a tányérra.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A kacscombokat megmosom, megtisztítom és bedörzsölöm jó sok sóval. Két - három helyen belevágok, hogy jól átsüljön.
Szoktam rá tenni egy kevés borsot is, de mivel a lányok nem rajonganak érte, így tényleg csak keveset. De bátrabbak hinthetik egy kicsit több borssal is. :-)
Mély tepsibe teszem, és egy kevés vizet és olajat öntök alá.
Fontos, hogy letakarjuk sütés közben, különben kiszárad. Egy óra elteltével leveszem le a kacsacombokról az alufóliát, és kb 40-45 percig még úgy sütöm. Folyamatosan figyelem, és néha megforgatom a combokat.
Krumplipürével és céklasalátával isteni :-)
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Spékelt sült pulykacomb
Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept.
Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot.
Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt maganra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)
pulykacomb szalonna