Sült kacsacomb

(főétel)

Sült kacsacomb

Hozzávalók:

6 db kacsacomb, só, bors, 0,5 dl olaj,

Elkészítés:

A sült kacsacomb receptjét egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam.
Az első alkalommal kicsit túl sütöttem, ezért azóta nagyon figyelem süléskor, hogy a legjobb állapotában kerüljön a tányérra.

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A kacscombokat megmosom, megtisztítom és bedörzsölöm jó sok sóval. Két - három helyen belevágok, hogy jól átsüljön.
Szoktam rá tenni egy kevés borsot is, de mivel a lányok nem rajonganak érte, így tényleg csak keveset. De bátrabbak hinthetik egy kicsit több borssal is. :-)
Mély tepsibe teszem, és egy kevés vizet és olajat öntök alá.

Fontos, hogy letakarjuk sütés közben, különben kiszárad. Egy óra elteltével leveszem le a kacsacombokról az alufóliát, és kb 40-45 percig még úgy sütöm. Folyamatosan figyelem, és néha megforgatom a combokat.

Krumplipürével és céklasalátával isteni :-)

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt

A Stefánia vagdalt nagy kedvenc. Gyakran okoz dilemmát, hogy amikor fasírtot csinálunk, akkor milyen legyen. Sima, golyó, vagy tojással töltött, esetleg Stefánia vagdalt. Persze mindig az dönt, hogy épp mennyi időm van elkészíteni.
sertéscomb tojás pirospaprika fokhagyma só

Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb

Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb

Nálunk a csirke alap étel :-) A lányok jobban szeretik, mint a sertés-, vagy marha húst, így elég gyakran kerül az asztalra valamilyen csirke. Persze ehhez nagyon sokféle képpen kell elkészítenem, hogy ne legyenek unalmasak az ebédek. Az egyik ilyen variáció a mustáros - fokhagymás mártásban sült csirke.
csirkecomb liszt fokhagyma

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kacsa comb,