Összedobálós sűlt finomság

(főétel)

Összedobálós sűlt finomság

Hozzávalók:

20-25dkg karaj / tarja, 3-4 szelet baconszalonna (lehet kolozsvári vagy császár is), 2-3 fej vöröshagyma, paradicsom ízlés szerint, 1 kisebb padlizsán, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 közepes burgonya, só, fűszerkeverék, zöldfűszerek (rozmaring / kakukkfű), olivaolaj,

Elkészítés:

Ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra felmerült bennem, hogy ezt nagyon jól lehetne variálni.
Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt  a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.

Az elkészítése egyébként nagyon egyszerű.

A krumplit mossuk meg alaposan és héjában vágjuk nagyobb kockákra.
A vöröshagymát is pucoljuk meg, és négyeljük fel. A fokhagymát pucolás után egészben tegyük a tepsibe. A padlizsánt ás paradicsomot is kockázzuk.
Ha minden a tepsiben van, alaposan sózzuk meg, bár én inkább mindenféle finom fűszerkeverékkel szoktam megbolondítani. Kipróbáltam már vargányagombásat, provence-it, rozmaringosat, a Fűszerész-nél hatalmas a választék, én az ő fűszereiket imádom.
Végül a tetejére tépjünk néhány rozmaring-ágat – ne szedjük le a leveleket, mert nem olyan kellemes fogyasztás közben összeakadni vele. De ha nincs rozmaring, mehet bele kakukkfű, vagy zsálya is. Törekedjünk arra, hogy friss alapanyagokat használjunk.
Végezetül pedig olivaolajjal locsoljuk meg és egy kevés vizet löttyintsünk alá.
180 fokon süssük kb. fél órát, de ez attól is függ, mekkorára kockáztuk az alapanyagokat.
Én nem szoktam hozzá semmi egyebet enni, néha egy-egy csemegeuborkára elcsábulok, de ez teljességgel elhagyható.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt

A Stefánia vagdalt nagy kedvenc. Gyakran okoz dilemmát, hogy amikor fasírtot csinálunk, akkor milyen legyen. Sima, golyó, vagy tojással töltött, esetleg Stefánia vagdalt. Persze mindig az dönt, hogy épp mennyi időm van elkészíteni.
sertéscomb tojás pirospaprika fokhagyma só

Sörtészta

Sörtészta

A sörtészta panírként isteni a húsokon. Amikor nincs kedvem a rendes panírral pepecselni gyakran használok sörtésztát.
sör liszt olaj tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből