Sajtos keksz

Sajtos keksz

Hozzávalók:

12 dkg finomliszt, 10 dkg puha margarin, 10 dkg darált zabpehely, 2 db tojás, 5 dkg szeletelt mandula, 1 dl tejföl vagy kefír, 15 dkg reszelt füstölt sajt, 1 kávéskanál só, fél teás kanál szódabikarbóna,

Elkészítés:

A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a darált zabpelyhet összekeverem, majd a margarint, a tojásokat, a füstölt sajtot, a tejfölt vagy a kefirt alaposan összedolgozzuk és egy jénai tálba tesszük.

Fontos, hogy a jénai tetejét is rátegyük és fél órára a hűtőbe rakjuk.
Sütőpapírral kibélelem a tepsit és lisztes kézzel apró golyókat szaggatok a tésztából.
A golyókat kicsit meglapítom és a szeletelt mandulákat nyomom a tetejére.

Az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt szép pirosra sül.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fasírt golyók saláta ágyon

Fasírt golyók saláta ágyon

Nálunk a szilveszteri ebéd és uzsonna hagyományosan a fasírt falatkák saláta ágyon. Egyszerű és nagyon finom. Nem randikaja.
Húsgolyók fokhagyma salátaágy bagett

Parmezános rudak

Parmezános rudak

Gondolom mindenhol előfordul, hogy váratlanul betoppan egy régen látott barát, vagy csak átugrik egy szülő. Ilyenkor gyorsan szükség van valami csipegetőre a beszélgetés mellé. Ilyenkor nincs idő a sütikészítésre, úgyhogy általában valami gyors, sós ropogtatni valót szoktam csinálni. A parmezános rudak is ilyenek..
sajt leveles tészta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sajt, keksz, tejföl, margarin

Szólj hozzá