Sajtos rúd
(előétel)

Hozzávalók:
16 dkg liszt, 18 dkg sajt, 12 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl, só,Elkészítés:
A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat és a 2 tojás sárgáját összekeverjük, hozzáadunk 1 evőkanál tejfölt és egy kis sót. Összegyúrjuk, kétszer kinyújtjuk, mint a vajas tésztát, majd hideg helyre tesszük.
Egy óra múlva 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Összekeverünk 1 tojás sárgáját 1 kanál tejföllel és az egész tésztát bekenjük vele. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd egyenlő hosszúságú rudacskákra vágjuk. Tepsibe tesszük és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sajtos keksz
Csipegetőnek a sajtos keksznél nincs jobb. Hamar kiürül a tál vendégség idején.
sajt keksz tejföl margarin

Fasírt golyók saláta ágyon
Nálunk a szilveszteri ebéd és uzsonna hagyományosan a fasírt falatkák saláta ágyon. Egyszerű és nagyon finom. Nem randikaja.
Húsgolyók fokhagyma salátaágy bagett