Sajtos rúd

(előétel)

Sajtos rúd

Hozzávalók:

16 dkg liszt, 18 dkg sajt, 12 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl, ,

Elkészítés:

A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat és a 2 tojás sárgáját összekeverjük, hozzáadunk 1 evőkanál tejfölt és egy kis sót. Összegyúrjuk, kétszer kinyújtjuk, mint a vajas tésztát, majd hideg helyre tesszük.

Egy óra múlva 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Összekeverünk 1 tojás sárgáját 1 kanál tejföllel és az egész tésztát bekenjük vele. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd egyenlő hosszúságú rudacskákra vágjuk. Tepsibe tesszük és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Zabkorpás pogácsa

Zabkorpás pogácsa

A zabkorpás pogácsa kedvező élettani hatásai mellett nagyon finom. Könnyen rá lehet kapni.
zabkorpa pogácsa tészta

Parmezános rudak

Parmezános rudak

Gondolom mindenhol előfordul, hogy váratlanul betoppan egy régen látott barát, vagy csak átugrik egy szülő. Ilyenkor gyorsan szükség van valami csipegetőre a beszélgetés mellé. Ilyenkor nincs idő a sütikészítésre, úgyhogy általában valami gyors, sós ropogtatni valót szoktam csinálni. A parmezános rudak is ilyenek..
sajt leveles tészta

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sajt, tejföl, tészta