Sajtos rúd
(előétel)

Hozzávalók:
16 dkg liszt, 18 dkg sajt, 12 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl, só,Elkészítés:
A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat és a 2 tojás sárgáját összekeverjük, hozzáadunk 1 evőkanál tejfölt és egy kis sót. Összegyúrjuk, kétszer kinyújtjuk, mint a vajas tésztát, majd hideg helyre tesszük.
Egy óra múlva 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Összekeverünk 1 tojás sárgáját 1 kanál tejföllel és az egész tésztát bekenjük vele. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd egyenlő hosszúságú rudacskákra vágjuk. Tepsibe tesszük és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fasírt golyók saláta ágyon
Nálunk a szilveszteri ebéd és uzsonna hagyományosan a fasírt falatkák saláta ágyon. Egyszerű és nagyon finom. Nem randikaja.
Húsgolyók fokhagyma salátaágy bagett

Parmezános rudak
Gondolom mindenhol előfordul, hogy váratlanul betoppan egy régen látott barát, vagy csak átugrik egy szülő. Ilyenkor gyorsan szükség van valami csipegetőre a beszélgetés mellé. Ilyenkor nincs idő a sütikészítésre, úgyhogy általában valami gyors, sós ropogtatni valót szoktam csinálni.
A parmezános rudak is ilyenek..
sajt leveles tészta