Sajtos rúd

(előétel)

Sajtos rúd

Hozzávalók:

16 dkg liszt, 18 dkg sajt, 12 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl, ,

Elkészítés:

A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat és a 2 tojás sárgáját összekeverjük, hozzáadunk 1 evőkanál tejfölt és egy kis sót. Összegyúrjuk, kétszer kinyújtjuk, mint a vajas tésztát, majd hideg helyre tesszük.

Egy óra múlva 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Összekeverünk 1 tojás sárgáját 1 kanál tejföllel és az egész tésztát bekenjük vele. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd egyenlő hosszúságú rudacskákra vágjuk. Tepsibe tesszük és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Parmezános rudak

Parmezános rudak

Gondolom mindenhol előfordul, hogy váratlanul betoppan egy régen látott barát, vagy csak átugrik egy szülő. Ilyenkor gyorsan szükség van valami csipegetőre a beszélgetés mellé. Ilyenkor nincs idő a sütikészítésre, úgyhogy általában valami gyors, sós ropogtatni valót szoktam csinálni. A parmezános rudak is ilyenek..
sajt leveles tészta

Sajtos keksz

Sajtos keksz

Csipegetőnek a sajtos keksznél nincs jobb. Hamar kiürül a tál vendégség idején.
sajt keksz tejföl margarin

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sajt, tejföl, tészta