Sajtos rúd
(előétel)
Hozzávalók:
16 dkg liszt, 18 dkg sajt, 12 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl, só,Elkészítés:
A lisztet, a reszelt sajtot, a vajat és a 2 tojás sárgáját összekeverjük, hozzáadunk 1 evőkanál tejfölt és egy kis sót. Összegyúrjuk, kétszer kinyújtjuk, mint a vajas tésztát, majd hideg helyre tesszük.
Egy óra múlva 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Összekeverünk 1 tojás sárgáját 1 kanál tejföllel és az egész tésztát bekenjük vele. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd egyenlő hosszúságú rudacskákra vágjuk. Tepsibe tesszük és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Parmezános rudak
Gondolom mindenhol előfordul, hogy váratlanul betoppan egy régen látott barát, vagy csak átugrik egy szülő. Ilyenkor gyorsan szükség van valami csipegetőre a beszélgetés mellé. Ilyenkor nincs idő a sütikészítésre, úgyhogy általában valami gyors, sós ropogtatni valót szoktam csinálni.
A parmezános rudak is ilyenek..
sajt leveles tészta
Sajtos keksz
Csipegetőnek a sajtos keksznél nincs jobb. Hamar kiürül a tál vendégség idején.
sajt keksz tejföl margarin