Parmezános rudak
(előétel)

Hozzávalók:
12 dkg parmezán, 1 tojás, 2 csomag leveles tészta,Elkészítés:
Gondolom mindenhol előfordul, hogy váratlanul betoppan egy régen látott barát, vagy csak átugrik egy szülő. Ilyenkor gyorsan szükség van valami csipegetőre a beszélgetés mellé. Általában ilyen esetekben nincs idő a sütikészítésre, úgyhogy mindig valami gyors, sós ropogtatni valót szoktam csinálni.
A parmezános rudak is ilyenek..
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A parmezánt apróra reszelem és négyfelé osztom.
Az egyik kupac sajtot egyenletesen a deszkára szórom, majd ráfektetem az egyik csomag tésztát.
Kinyújtom és megszórom a következő adag sajttal.
Félbehajtom és kb. 2 cm széles csíkokra vágom.
A másik csomag tésztával és sajttal ugyanezt csinálom.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Persze ez nem mindig sikerül, mert a sütőm néha össze - vissza mutatja a hőfokot, de azért nagyjából a "közepesen forró" lefedi ezt a hőfokot :-)
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem a kissé megcsavart csíkokat és a felvert tojással megkenem.
Kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.
A parmezános rudak is ilyenek..
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A parmezánt apróra reszelem és négyfelé osztom.
Az egyik kupac sajtot egyenletesen a deszkára szórom, majd ráfektetem az egyik csomag tésztát.
Kinyújtom és megszórom a következő adag sajttal.
Félbehajtom és kb. 2 cm széles csíkokra vágom.
A másik csomag tésztával és sajttal ugyanezt csinálom.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Persze ez nem mindig sikerül, mert a sütőm néha össze - vissza mutatja a hőfokot, de azért nagyjából a "közepesen forró" lefedi ezt a hőfokot :-)
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem a kissé megcsavart csíkokat és a felvert tojással megkenem.
Kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sajtos keksz
Csipegetőnek a sajtos keksznél nincs jobb. Hamar kiürül a tál vendégség idején.
sajt keksz tejföl margarin