Parmezános rudak

(előétel)

Parmezános rudak

Hozzávalók:

12 dkg parmezán, 1 tojás, 2 csomag leveles tészta,

Elkészítés:

Gondolom mindenhol előfordul, hogy váratlanul betoppan egy régen látott barát, vagy csak átugrik egy szülő. Ilyenkor gyorsan szükség van valami csipegetőre a beszélgetés mellé. Általában ilyen esetekben nincs idő a sütikészítésre, úgyhogy mindig valami gyors, sós ropogtatni valót szoktam csinálni.
A parmezános rudak is ilyenek..

Az elkészítése nagyon egyszerű.

A parmezánt apróra reszelem és négyfelé osztom.
Az egyik kupac sajtot egyenletesen a deszkára szórom, majd ráfektetem az egyik csomag tésztát.
Kinyújtom és megszórom a következő adag sajttal.
Félbehajtom és kb. 2 cm széles csíkokra vágom.

A másik csomag tésztával és sajttal ugyanezt csinálom.


A sütőt 180 fokra előmelegítem. Persze ez nem mindig sikerül, mert a sütőm néha össze - vissza mutatja a hőfokot, de azért nagyjából a "közepesen forró" lefedi ezt a hőfokot :-)

Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem a kissé megcsavart csíkokat és a felvert tojással megkenem.

Kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.


További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sajtos rúd

Sajtos rúd

A sajtos rúd a gyerekek kedvence, de kerti partira is ideális kínálgatós.
sajt tejföl tészta

Fasírt golyók saláta ágyon

Fasírt golyók saláta ágyon

Nálunk a szilveszteri ebéd és uzsonna hagyományosan a fasírt falatkák saláta ágyon. Egyszerű és nagyon finom. Nem randikaja.
Húsgolyók fokhagyma salátaágy bagett

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sajt, leveles tészta