Spékelt sült pulyka felsőcomb
(főétel)
Hozzávalók:
1 pulyka felsőcomb, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, olaj, só, 2 kg krumpli,Elkészítés:
Ez a recept anyukám régi receptje. Nagyon szeretem.
Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A combot megmosom, és a bőrét óvatosan bevagdosom a szalonna számára, és megspékelem szalonnacsíkokkal.
A szalonna mellé apró fokhagyma darabokat dugok, majd jó alaposan megsózom.
A sót érdemes bele is dörzsölni a bőrébe, hogy jó alaposan beszívja.
Amikor ezzel kész vagyok, meglocsolom napraforgó olajjal.
Fólia alatt, 200-230 C fokos sütőben 1 órán át sütöm, majd a húst megfordítom és mellé rakom a kockára vágott klumplit.
Lefóliázom és 30 percre visszateszem a sütőbe.
Ezután leveszem a fóliát, átkeverem a krumplit, és 10-15 percig tovább sütöm, hogy mind a krumpli, mind a húsi bőre is megpiruljon.
Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A combot megmosom, és a bőrét óvatosan bevagdosom a szalonna számára, és megspékelem szalonnacsíkokkal.
A szalonna mellé apró fokhagyma darabokat dugok, majd jó alaposan megsózom.
A sót érdemes bele is dörzsölni a bőrébe, hogy jó alaposan beszívja.
Amikor ezzel kész vagyok, meglocsolom napraforgó olajjal.
Fólia alatt, 200-230 C fokos sütőben 1 órán át sütöm, majd a húst megfordítom és mellé rakom a kockára vágott klumplit.
Lefóliázom és 30 percre visszateszem a sütőbe.
Ezután leveszem a fóliát, átkeverem a krumplit, és 10-15 percig tovább sütöm, hogy mind a krumpli, mind a húsi bőre is megpiruljon.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Currys csirkemell
Nagyon megszerettük az ázsiai konyhát, és hát ott a curry alap :-)
Ez a curry-s csirke nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészül.
csirkemell
Citromos vajban pácolt sült halfilé
Már nem emlékszem hol találtam a citromos vajban pácolt sült halfilét, de már első olvasásra beleszerettem.
Előtte csak a Citromos - borsos halfilét készítettem, így nagyon kiváncsi voltam rá.
Így, amikor megtaláltam ezt a receptet, azonnal el akartam készíteni. Már az eslő alkalommal tökéletesre sikerült.
A páromat mindig le tudom venni vele a lábáról :-)
halfilé citrom bors vaj mustár brokkoli