Spékelt sült pulyka felsőcomb

(főétel)

Spékelt sült pulyka felsőcomb

Hozzávalók:

1 pulyka felsőcomb, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna, olaj, , 2 kg krumpli,

Elkészítés:

Ez a recept anyukám régi receptje. Nagyon szeretem.
Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.

Az elkészítése nagyon egyszerű.

A combot megmosom, és a bőrét óvatosan bevagdosom a szalonna számára, és megspékelem szalonnacsíkokkal.
A szalonna mellé apró fokhagyma darabokat dugok, majd jó alaposan megsózom.
A sót érdemes bele is dörzsölni a bőrébe, hogy jó alaposan beszívja.
Amikor ezzel kész vagyok, meglocsolom napraforgó olajjal.

Fólia alatt, 200-230 C fokos sütőben 1 órán át sütöm, majd a húst megfordítom és mellé rakom a kockára vágott klumplit.
Lefóliázom és 30 percre visszateszem a sütőbe.
Ezután leveszem a fóliát, átkeverem a krumplit, és 10-15 percig tovább sütöm, hogy mind a krumpli, mind a húsi bőre is megpiruljon.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Currys csirkemell

Currys csirkemell

Nagyon megszerettük az ázsiai konyhát, és hát ott a curry alap :-) Ez a curry-s csirke nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészül.
csirkemell

Citromos vajban pácolt sült halfilé

Citromos vajban pácolt sült halfilé

Már nem emlékszem hol találtam a citromos vajban pácolt sült halfilét, de már első olvasásra beleszerettem. Előtte csak a Citromos - borsos halfilét készítettem, így nagyon kiváncsi voltam rá. Így, amikor megtaláltam ezt a receptet, azonnal el akartam készíteni. Már az eslő alkalommal tökéletesre sikerült. A páromat mindig le tudom venni vele a lábáról :-)
halfilé citrom bors vaj mustár brokkoli

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

pulyka felsőcomb, krumpli, szalonna