Currys csirkemell
(főétel)

Hozzávalók:
500 g csontozott csirkemell, , 3-4 cl extra szűz olíva olaj, , 2 db vöröshagyma, , 2 gerezd fokhagyma, , 30 g teavaj, , 1 kis csokor petrezselyem, , 250 ml tej, , 200 ml 30 % tejszín, , só,, 2,5 tk curry fűszerkeverék ,Elkészítés:
Nagyon megszerettük az ázsiai konyhát, és hát ott a curry alap :-)
Ez a curry-s csirke nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészül.
Az elkészítés nagyon egyszerű.
A csirkét alaposan megmosom, majd felkockázom.
A hagymát felkockázom, a fokhagymát összenyomva apróra vágom.
A serpenyőbe olajat öntök. Az olíva olaj hamar megég, így ne hagyjuk túlforrósodni.
Amint felmelegedett, adjuk hozzá a hagymákat. Adjunk hozzá egy kevés sót, hogy a hagyma se égjen meg.
Amint a hagyma megfonnyadt adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és kezdjük el megpirítani.
Folyamatos kevergetés mellett 10 - 12 percig pároljuk.
Amint elfőtt a leve, hozzáadok 2,5 teáskanál curry fűszerkeveréket és alaposan megkeverjük.
Hozzáadom a tejet és a tejszínt és elkezdem forralni, hogy besűrűsödjön. 10 - 12 perc alatt besűrűsödik.
Ekkor adom hozzá az apróra vágott petrezselymet. Megkóstolom, mert ilyenkor még kellhet bele egy kevés só.
Elzárom és hozzáadom a vajat.
Ameddig megfő a rízs, addig szépen beleolvad a vaj.
Az elkészült ételt rízságyon tátalom.
Ez a curry-s csirke nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészül.
Az elkészítés nagyon egyszerű.
A csirkét alaposan megmosom, majd felkockázom.
A hagymát felkockázom, a fokhagymát összenyomva apróra vágom.
A serpenyőbe olajat öntök. Az olíva olaj hamar megég, így ne hagyjuk túlforrósodni.
Amint felmelegedett, adjuk hozzá a hagymákat. Adjunk hozzá egy kevés sót, hogy a hagyma se égjen meg.
Amint a hagyma megfonnyadt adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és kezdjük el megpirítani.
Folyamatos kevergetés mellett 10 - 12 percig pároljuk.
Amint elfőtt a leve, hozzáadok 2,5 teáskanál curry fűszerkeveréket és alaposan megkeverjük.
Hozzáadom a tejet és a tejszínt és elkezdem forralni, hogy besűrűsödjön. 10 - 12 perc alatt besűrűsödik.
Ekkor adom hozzá az apróra vágott petrezselymet. Megkóstolom, mert ilyenkor még kellhet bele egy kevés só.
Elzárom és hozzáadom a vajat.
Ameddig megfő a rízs, addig szépen beleolvad a vaj.
Az elkészült ételt rízságyon tátalom.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Spékelt sült pulyka felsőcomb
Ez a recept anyukám régi receptje. Nagyon szeretem.
Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.
pulyka felsőcomb krumpli szalonna

Tejbegríz
Sokaknál nem, de nálunk a tejbegríz főétel.
Persze amikor ez az ebéd, a párom duzzog, de a gyerekek számára igazi ünnep, amikor ez kerül az asztalra, így a világ egyensúlyban marad :-)
tej búzadara kakaó