Sárgarépás muffin

Sárgarépás muffin

Hozzávalók:

25 dkg sárgarépa, 20 dkg finomliszt, 15 dkg darált mogyoró vagy mandula vagy dió, 2 dl tejföl, 1 dl étolaj, 15 dkg barna vagy fehér cukor, 1 db tojás, 0,5 tk. őrölt gyömbér, 2,5 tk sütőpor, 1 citrom reszelt héja, a mázhoz:, 15 dkg porcukor, 2-3 ek. citromlé, 12 db marcipán répa,

Elkészítés:

Csingiling óta ez nálunk már csak répás-rozsos muffin. Persze rozs nincs benne csak dió és répa, de amikor csinálunk diós-répás muffint, mindig eszünkbe jut a mese.

Az elkészítése ugyanolyan, mint bármely más muffiné, csak egy-két plusz hozzávalóval.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütőforma mélyedéseibe beletesszük a muffin papírt.

Megmossuk és megtisztítjuk a sárgarépákat, majd finomra reszeljük.
Citromlevet csepegtetünk rá és hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. A lisztet összekeverjük a reszelt répával, a sütőporral, a gyömbérrel és a darált dió vagy mogyoróval.

A tojást egy másik edényben felverjük, és jól kikeverjük a cukorral, olajjal és a tejföllel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és könnyedén összedolgozzuk. A tésztát a sütőformákba adagoljuk és 20-25 percig sütjük.

A mázhoz jól keverjük ki a porcukrot a citromlével.
Díszítéshez használhatjuk a mázat, de marcipánnal borítva is finom lesz, sőt együtt a legfinomabb. 

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Farsangi fánk

Farsangi fánk

A farsangi fánk persze nem csak farsang idején készül nálunk. Anyukám gyakran meglepi a lányokat vele.
tej élesztő tojás liszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sárgarépa, dió, tojás, gyömbér

Szólj hozzá