Szilvás-almás fordított sütemény
(deszert)

Hozzávalók:
4 db zöld alma, 6 db szilva , 3,5 dkg barna cukor, 10 dkg mazsola, 27 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 1 teáskanál fahéj, 26 dkg porcukor, 11,5 dkg olvasztott vaj+ a kikenéshez, 2 db tojás, 10 ml tej, habtejszín a tálaláshoz,Elkészítés:
Mossuk meg a gyümölcsöket. Vágjunk félbe 2 almát és a szilvákat, magozzuk ki, majd szeleteljük fel mindet. Vajjal kenjünk ki egy magas falú piteformát, az alját hintsük be barna cukorral. A cikkekre vágott gyümölcsökkel rakjuk ki a forma alját, és szórjuk rá a leszárazott, megmosott, lecsepegtetett mazsolát.
Keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport és a fahéjat. Adjuk hozzá s porcukrot, kézi mixerrel keverjük bele az olvasztott vajat és a tojásokat, majd a tejet is. Hámozzuk meg a 2 megmaradt almát, majd vágjuk kockára, és keverjük a masszába.
Kanalazzuk az almás keveréket a formába lévő gyümölcsökre , majd süssük az egészet 180 fokon 40 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni a formában kb. 15 percig. Végül fordítsuk ki egy tálra, és a felvert tejszínhabbal tálaljuk.
Keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport és a fahéjat. Adjuk hozzá s porcukrot, kézi mixerrel keverjük bele az olvasztott vajat és a tojásokat, majd a tejet is. Hámozzuk meg a 2 megmaradt almát, majd vágjuk kockára, és keverjük a masszába.
Kanalazzuk az almás keveréket a formába lévő gyümölcsökre , majd süssük az egészet 180 fokon 40 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni a formában kb. 15 percig. Végül fordítsuk ki egy tálra, és a felvert tejszínhabbal tálaljuk.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.