Ribizlis-mascarponés túrós szelet
(deszert)

Hozzávalók:
3 db tojás, 8 dkg liszt, 6 dkg cukor, 0,5 dl olaj, 1/3 csomag sütőpor, fél citrom reszelt héja, a krémhez:, 25 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 30 dkg ribizli ( lehet mirelit is), fél citrom reszelt héja, 1 csomag piros tortazselé,Elkészítés:
A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével, a citromhéjjal és az olajjal kikeverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk. A sütőporos lisztet a masszába forgatjuk. 20x20 cm-es magas falú tepsibe sütőpapírt teszünk majd a tésztát egyenletesen elkenjük és 170 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A krémhez a túrót a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal kikeverjük, a mascarponét hozzákeverjük és addig habosítjuk, amíg krémes állagú nem lesz. A krémet elkenjük a kihűlt tészta tetején, majd a ribizliszemekkel beborítjuk a tetejét. A piros tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük és ecsettel a ribizliszemet tetejére kenjük. Ha megdermedt a zselé lehet szeletelni.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gesztenyés szelet
Kínálgatós süti ami nagyon hamar el szokott fogyni.
gesztenye krém sütemény