Ribizlis-mascarponés túrós szelet

(deszert)

Ribizlis-mascarponés túrós szelet

Hozzávalók:

3 db tojás, 8 dkg liszt, 6 dkg cukor, 0,5 dl olaj, 1/3 csomag sütőpor, fél citrom reszelt héja, a krémhez:, 25 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 30 dkg ribizli ( lehet mirelit is), fél citrom reszelt héja, 1 csomag piros tortazselé,

Elkészítés:

A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével, a citromhéjjal és az olajjal kikeverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk. A sütőporos lisztet a masszába forgatjuk. 20x20 cm-es magas falú tepsibe sütőpapírt teszünk majd a tésztát egyenletesen elkenjük és 170 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 
A krémhez a túrót a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal kikeverjük, a mascarponét hozzákeverjük és addig habosítjuk, amíg krémes állagú nem lesz. A krémet elkenjük a kihűlt tészta tetején, majd a ribizliszemekkel beborítjuk a tetejét. A piros tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük és ecsettel a ribizliszemet tetejére kenjük. Ha megdermedt a zselé lehet szeletelni.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Farsangi fánk

Farsangi fánk

A farsangi fánk persze nem csak farsang idején készül nálunk. Anyukám gyakran meglepi a lányokat vele.
tej élesztő tojás liszt

PALEO ISLER

PALEO ISLER

Aki foglalkozott paleo diétával, az tudja milyen fontos, hogy legyenek sütemény receptjeink is. Nekem ez a recept volt az első, amit elkészítettem, mert az Isler a kisebbik lányom kedvence.
isler paleo

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá